fbpx
Menu
DIY - Knutselen / Thuis zijn

6 x DIY kerstdecoraties met kinderen die leuk zijn voor jezelf

Nu klinkt deze titel misschien een tikkeltje egoistisch, maar zo is hij natuurlijk niet bedoeld. Dit zijn gewoon geen rendieren, kerstmannen of sneeuwmannen. Knutselen in stijl dus!

DIY kerstdecoraties die je echt gebruikt

Uiteraard is het wel leuk om met je kinderen samen te doen, dus daar heb ik rekening mee gehouden. Deze decoraties zijn ook echt leuk voor in huis of voor op tafel tijdens het kerstdiner. Geen kerstdecoraties die ergens in een plakboek verdwijnen, maar die je echt gebruikt! 😉

Het is al goud wat er blinkt

Of je nu van jezelf gek bent op alles wat glimt of juist niet, tijdens de decembermaand mag er best wat glanzen hier en daar! Wij laten dat zien met goud! Warm, sfeervol en in dit geval super gemakkelijk!

Puur natuur

Eerst moeten we een basis hebben om mee aan de slag te gaan. Ga samen het bos in en ga op zoek naar mooie takken, bladeren, eikels en dennenappels. Ook takjes van dennenbomen kun je gebruiken, dus als je wat van de kerstboom hebt af moeten knippen, gooi dit dan zeker niet weg! Al deze objecten uit de natuur zijn namelijk zeer geschikt om goud te spuiten met een spuitbus, of mooie details te geven met een kwastje en gouden verf. Niet moeilijk, maar wel een ontzettend leuk effect! Gaaf om te combineren met hout in een grote schaal met lichtjes. Goud en lichtjes versterken elkaar enorm! In een kerststuk zijn deze gouden details ook een echte blikvanger! Ga je zelf een krans maken? Dan kun je deze accessoires ook gebruiken! Organiseer je een kerstdiner? Idem dito!

1. Bladgoud

Kies de mooiste bladeren uit en spuit deze goud! Deze staan prachtig op een effen bord als de tafel gedekt is voor het kerstdiner. Hoe leuk is het voor de kinderen dat ze zelf hebben geholpen met de decoraties?

diy-kerstdecoraties-maken-blad-oh-yeah-baby

2. Dip met veren

Mis je nog iets voor in de boom? Hoe leuk is het om wat veren in de gouden verf te dippen of te versieren met gouden stippen of strepen? Decoratief en speels!

diy-krerstdecoratie-veren-oh yeah-baby

3. Naambordjes

Hoe strak zijn deze naambordjes? Een stukje karton, een perforator, dennentakje en een zwarte fineliner. Laat de kindjes de letters van de namen overtrekken en de takjes in de kaartjes doen en ze zijn beretrots!

diy kerstdecoratie oh yeah baby

4. Takken zooi 😉

Een tak is in het goud niet gewoon zomaar een tak, maar een mooi decoratiestuk! Prik hem in een kerststuk of lig hem gewoon ergens neer. Een kleine tak als decoratie op de borden voor het kerstdiner, net als het gouden blad is ook prachtig! Daar komt die gouden spuitbus weer goed van pas!

diy kerst decoratie oh yeah baby

5. Kaarsen in een groen jasje

Tover je standaard kaarsen om tot groene eyecatchers, door ze in te pakken met mooie bladeren en een lint erom heen. Een leuke strik in je lint en klaar is Kees! Creatief, maar niet uitsloverig toch? Let wel even op dat de bladeren geen vlam vatten…

diy kerst decoratie oh yeah baby

6. Eikels en dennenappels 2.0

Eikels en dennenappels zoeken is natuurlijk ‘peanuts’ voor je kleine woudlopers! Extra leuk is het om deze thuis te beschilderen of te versieren met de gouden of zilveren stift of verf! Deze eikeltjes in het goud zijn toch te schattig? Gewoon zo bij elkaar zijn ze al prachtig! Bij dennenappels kun je de uiteinden mooi goud maken. Ook leuk voor op tafel met een naamkaartje eraan.

diy kerst decoratie oh yeah baby

diy kerst decoratie oh yeah baby

Zo breng je het huis in kerstsferen met objecten uit de natuur. Ben je creatief bezig, maar niet uitsloverig. Leuk om met de kinderen te doen en écht mooi in huis! Heb je nog mooie aanvullingen, deel dan gerust een foto!

Merry Christmas everybody!