fbpx
Menu
Kindermeubels / Thuis zijn

Co-sleeping met de multifunctionele Bednest

Daar gaat ze weer. Het gaat weer eens over slapen. Inderdaad en dit keer heb ik een hele goede tip voor je met betrekking tot co-sleeping!

Mijn ervaring

Als moeder van een baby met verborgen reflux en een kleine nachtbraker ten top, weet ik het één en ander van slapen af. Ik weet ook aardig wat van baby’s en kinderen die niet slapen helaas, want degene die mij al langer volgen, weten dat ik praktisch alles al geprobeerd heb. Co-sleeping is iets wat ik ook een periode gedaan heb, stiekem met veel plezier.

co-sleeping multifunctionele bednest oh yeah baby

Co-sleeping

Mijn Otis had niet de meest ideale start. Tijdens de zwangerschap en in de eerste paar maanden van zijn leven, waren er erg veel spanningen bij mij, waar hij veel van mee heeft gekregen. Hiernaast had hij ontzettend veel last van verborgen reflux en schreeuwde hij het vaak urenlang uit van de pijn. Zijn reactie hierop was de veiligheid opzoeken bij mij. Er waren periodes, waarbij hij huilend wakker werd ’s nachts en alleen rustig werd als hij naast mij lag. Ik lag alleen in een groot bed, dus er was plek genoeg en stiekem vond ik het ook heerlijk.

Mijn kleine grote liefde dichtbij mij, voor zolang dat kon. Ik ben nooit bang geweest om hem iets ‘slechts’ aan te leren. Hij ligt nu alweer bijna een jaar in zijn eigen bed, dus alles is een fase. Als je echter met zijn twee volwassenen in bed ligt, is het met een baby in het midden toch iets minder veilig misschien…

Bednest

Ik kwam een mooi product tegen, wat veel meer is dan de standaard co-sleepers. Co-sleepers zijn eigenlijk wiegjes, waarbij er één wand weg is, zodat je hem tegen je bed aan kunt schuiven. Zo ligt je baby veilig op zijn eigen plekje, maar heeft hij of zij toch direct contact met jou. Dit versterkt de hechting met je kindje en veel jonge ouders zijn hier erg bij gebaat. Een baby die rustiger slaapt betekent meer nachtrust voor de ouders. Dat is toch erg belangrijk!

co-sleeping multifunctionele bednest oh yeah baby

De Bednest is ook een co-sleeper, maar kun je op nog veel meer manieren gebruiken.

 • Multifunctioneel

  Naast co-sleeper is de Bednest ook te gebruiken als gewone staande wieg, wieg op de grond (vergelijkbaar met die manden) én als reiswieg, doordat je hem heel compact kunt inklappen!

 • Snel op te zetten

  Hij is handig; oftewel binnen 20 seconden op te zetten. Bij het standaard camping bedje was ik twee pleisters en wat stoute woorden verder en toen stond het ding nog niet… Belangrijk pluspunt dus! Ook is hij op verschillende hoogtes in te stellen, zodat hij aan ieder bed past.

 • Vanaf twee kanten toegankelijk

  Het bedje kan aan beide lange zijdes open. Handig bij het in bed leggen vanaf de ene kant en om bij je baby te komen vanaf de bedkant. De zijdes zijn ook transparant. Goed voor de ventilatie en zicht op je kindje.

 • Je kunt het bedje kantelen

  Kantelen van het bedje is ideaal! Zeker bij verkoudheid of reflux kindjes, scheelt dat een hoop. Een stuk beter dan dikke dekens onder het hoofdeinde van het matrasje leggen (mijn tactiek).

co-sleeping multifunctionele bednest oh yeah baby

Dit mooie product heb ik zelf dus niet uitgetest, maar ik weet uit ervaring dat co-sleeping werkt. Mocht het in de toekomst aan de orde zijn, dan zal ik zeker aan deze mooie en praktische Bednest denken!

De Bednest co-sleeper is verkrijgbaar in de webshop voor €399,00. Is dat boven je budget? Dan kun je hem ook gewoon huren voor €149,00. Na 7 maanden komen ze hem dan gewoon weer bij je ophalen! Ideaal toch?