fbpx
Menu
Humor / Mama zijn / Voor mama / Zwanger - Bevallen

Boekentip: zwanger worden met humor!

Er is ontzettend veel informatie te vinden over zwanger worden. Wil je graag goede informatie zonder in slaap te vallen? Dan heb ik een boekentip: zwanger worden met humor!

Het feest kan beginnen

Als je eenmaal besluit dat je graag een kindje zou willen krijgen, dan begint het feest pas. Er zijn ontelbaar veel websites om door te pluizen en er zijn boekenkasten vol over geschreven. Als je op zoek bent naar een boek met interessante info, maar wel realistisch en met een flinke dosis humor, dan heb ik de gouden tip voor je!

D’r op of d’r onder – Alles wat je (niet) wilt weten over het maken van een baby

We weten allemaal dat baby’s allang niet meer door de ooievaar gebracht worden. Ook weten we dat ‘in een wip’ zwanger worden echt niet voor iedereen weggelegd is (ook al lijkt dat soms wel zo). In dit boek lees je de feiten, maar wel op een luchtige manier én met een flinke dosis humor! Dat vind ik wel zo belangrijk, want het moet natuurlijk wel een feestje blijven. Dit boek is ook leuk om samen te lezen, want de blauwe kaders zijn speciaal voor de man. Zo weten ze genoeg, maar ook weer niet teveel. Je moet ze niet afschrikken natuurlijk ;-).

Boekentip: zwanger worden met humor

Het boek is opgebouwd uit drie delen: Zwanger worden, zwanger zijn en wat als het niet gaat zoals gehoopt. Alle onderwerpen komen aan bod, zoals factoren die kunnen bijdragen aan jullie vruchtbaarheid, voeding en precies weten wanneer je vruchtbaar bent. Als het dan gelukt is en de vlag mag uit, dan vind je in het boek smoesjes om je zwangerschap te verdoezelen, maar ook alles over zwangerschapskwaaltjes en wat je nu eigenlijk wel of niet mag eten. Ook wordt er aandacht besteed aan een miskraam of de mogelijkheden als een eigen kindje niet lukt.

De auteurs

Het is geschreven door drie moeders die samen tien kinderen op de wereld hebben gezet, ieder op zijn eigen manier en met een eigen verhaal. Jullie kennen ze misschien wel als jullie de naam van hun andere boek ‘Buskruit met Muisjes’ horen. Deze ervaringsdeskundigen hebben ook de hulp van experts ingeschakeld om zo een compleet en overzichtelijk boek neer te leggen, met goede feitelijke info die je begeleidt in dit traject en nieuwe fase van je leven.

Ready for take-off

Het belangrijkste is dat je plezier beleeft aan het voortraject van het zwanger willen worden. Laat je vooral niet gek maken door al die vrouwen die zeggen dat ze binnen twee maanden zwanger zijn geraakt. Het kan zeker, maar reken er niet op. Bij meer dan 95% van de stellen lukt het gewoon, linksom of rechtsom dus blijf vooral relaxt!

D’r op of d’r onder is verkrijgbaar voor €19,99 bij Bol.