fbpx
Menu
Kindermeubels / Thuis zijn

Bamboe kindermeubels; een duurzame keuze!

Onze kinderen zijn de toekomst, dus daarom zijn we aan hen verplicht om ook met de toekomst bezig te zijn. Het milieu is daar een belangrijk onderdeel van. Qua materiaal is bamboe de meest verantwoorde keuze en het merk wat ik tegenkwam heeft prachtige bamboe kindermeubels!

Bamboe is de meest duurzame keuze

Ben je gek op praktisch design en vindt je het belangrijk om verantwoord bezig te zijn? Dan is in plaats van hout, bamboe als materiaal een veel slimmere keuze! Hout is een duurzaam materiaal, dus het gaat lang mee. Het duurt alleen wel een tijd totdat een boom volgroeid is. Bamboe, en dan vooral de Moso Bamboe, waar het merk We Do Wood voor kiest, is de enige grondstof die de menselijke consumptie en ontbossing bij kan houden!

Eye opener bij het gebruik van hout als grondstof

Bij de keuze voor Moso bamboe kan er iedere 4 jaar een oogst plaatsvinden. Schrik niet… Bij hout van de Pijnboom of Ceder kan iedere 10 tot 20 jaar geoogst worden en bij de keuze voor hout van de Es, Berk of Eik is er slechts iedere 40 tot 80 jaar een oogst. Je snapt wel dat deze bomen de consumptie niet kunnen bijbenen. Aangezien wij als mensen afhankelijk zijn van de zuurstof die planten en bomen voor ons produceren, is het erg belangrijk om ons hier bewust van te zijn

Bamboe kindermeubels

We do Wood is het merk achter deze mooie stoeltjes en tafeltjes van bamboe. Echt veel duurzamer ga je het niet vinden, want naast het materiaal hebben ze ook een zo laag mogelijke ‘carbon footprint’ gerealiseerd in het productieproces. Dat betekent dat iedere stap onder de loep genomen is en hierin de meest milieuvriendelijke keuzes zijn gemaakt.

Bamboe design

Is het design niet prachtig? Het materiaal ziet er van zichzelf al te gek uit en dan die mooie pootjes in een schuine hoek! Alleen de randjes zijn afgewerkt in verschillende kleuren. Kies je voor wit, zwart of een groentint? Een mooi en subtiel detail! Naast stoel Lilly is er ook een mooi bureau, de Geo, waarin een grote la verstopt zit. De perfecte plek voor papier, kleurtjes en knutselwerkjes!

Deze prachtige bamboe kindermeubels zijn verkrijgbaar bij de Nederlandse webshop Pomme de Jus.