fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

Als je ouders grootouders worden

Je ouders zijn altijd je ouders geweest. Ze hebben voor je gezorgd met alle liefde van de wereld en je met al hun kunnen opgevoed tot de persoon die je nu bent (waarvoor dank!). Dan komt er een dag dat ze veranderen van ouder naar grootouder.

Van ouder naar grootouder

Dat is mij toch even een verandering! Van hun volwassen kind die de ‘kleinste’ is komt daar opeens een baby hun leven instappen en hun emoties overhoop gooien! Want dit is natuurlijk de leukste, liefste en mooiste baby die ze ooit gezien hebben! Daar ben jij het uiteraard compleet mee eens.

Opvoeden 2.0

Ze mogen toch weer een beetje opnieuw beginnen en deze keer op een andere manier! Waar ze jou echt moesten opvoeden, mogen ze hun kleinkind toch net dat beetje meer verwennen. Een snoepje meer, misschien iets later opblijven en leuke dingen doen. Bij opa en oma is het één groot feest! Alle aandacht is voor de kleine oogappel en hij of zij kan bijna niks fout doen… Opvoeden in opa en oma stijl!

Genieten 2.0

Ze hebben de leukste momenten met hun kleinkinderen en stel je voor dat er een keer één niet in zijn of haar hum is? Dan is dat tijdelijk en worden de kleine draken gewoon weer opgehaald. Het mooie aan kleinkinderen is namelijk dat ze altijd weer naar huis gaan! Opa en oma behouden dus hun heerlijke eigen leven, waar prachtige kleinkinderen aan toegevoegd worden, waar ze alleen maar van hoeven te genieten. Toch wel het genieten 2.0!

Aandacht verdelen

Sinds ik een kind heb weet ik een klein beetje hoe het is om broers en zussen te hebben. In het echte leven ben ik namelijk enig kind, dus altijd stierlijk verwend met alle aandacht van mijn ouders. Sinds Otis er is merk ik voor het eerst in mijn leven dat ik de aandacht moet delen, of dat er soms niemand luistert als ik iets zeg. Er gaat een wereld voor mij open! Uiteraard maakt dat mij helemaal niets uit, even for the record. 😉

Ik zie hoe mijn ouders genieten van mijn kind en dat is voor mij heel erg waardevol. De extra liefde en mooie momenten die ze door de aanwezigheid van mijn kind krijgen zijn onbetaalbaar. Deze ervaring van opa en oma zijn pakt niemand ze meer af en dat heb ik ze kunnen geven. Ik ben blij dat ik hun leven op deze manier nóg een stukje mooier heb kunnen maken.