fbpx
Menu
Houten speelgoed / Kind zijn

Top 5 duurzaam speelgoed van Hape

Kinderen komen in deze tijd vaak om in het speelgoed. Laat het dan liever iets minder zijn en duurzaam speelgoed wat lang meegaat, dan die goedkope plastic rommel wat je na 3 x spelen weg kunt gooien. In deze blog laat ik je mijn persoonlijke top 5 zien van het houten eco-speelgoed van Hape.

Duurzaam speelgoed van Hape

Hape is de koning van het houten en duurzame speelgoed. Naast eco-vriendelijk zijn ze ook nog creatief in het ontwerp en nemen ze de ontwikkeling van kinderen als uitgangspunt. Het gaat om het intuïtieve spelen waarbij ze zich kunnen ontwikkelen. Hierbij kun je denken aan ontdekken, sociale vaardigheden, creativiteit, motorische vaardigheden en het kunnen oplossen van problemen. Dit allemaal met een mooi en aantrekkelijk design! Dat het meerdere rondes meegaat is natuurlijk helemaal fantastisch!

Mijn Otis is gek op treinen. Zijn houten treinbaan komt regelmatig tevoorschijn en dan bouwen we tot we alle stukken op zijn en gaan we het hele huis door. Dit is speelgoed wat leuk is voor veel verschillende leeftijden en het gaat generaties mee. Je kunt het blijven uitbouwen met rails onderdelen en bruggen. Deze set heeft iets bijzonders… Je kunt op deze rails met je trein omhoog en omlaag, dus de rails loopt op steunen. Je kunt dus ook weer met je rails hier onderdoor. Uiteraard zitten er ook treintjes bij, bomen, klokken en een poort. Goed voor jaren speelplezier!

Hape High & Low treinset – €81,99

Knikkerbanen hebben een magisch effect op kinderen. Oneindig kunnen ze kijken naar de weg die de knikker aflegt en hopla, daar gaan ze weer van voren af aan in de knikkerbaan. Deze set bestaat uit 106 onderdelen, waardoor je steeds opnieuw een nieuwe opstelling kunt maken, compleet met whirlpool, waar zelfs de knikkers duizelig uitkomen…

Hape Quadrillia knikkerbaan – €72,00

Domino is een mooi spel waar kinderen uren zoet mee kunnen zijn. Bij deze set zitten naast 100 domino stenen ook 6 hindernissen. Een bel, bruggen of trappetjes zijn natuurlijk extra leuk om naar te kijken als je de stenen om gaat gooien! Daarna kun je mooi een ander parcours verzinnen ;-).

Hape Dynamo Domino – €38,95

Speelkeukentjes zijn altijd super leuk, omdat de kleintjes dan echt mee kunnen doen met papa en mama. Een taart bakken? Dan doe je in het oventje! Een lekker kippetje bakken? Ook geen probleem op het gasfornuis met twee pitten. Onder het kraantje kun je je handen en kookgerei netjes afwassen, voordat je alles aan het einde van de dag weer opbergt in het kastje. Hier thuis is de speelkeuken erg populair!

Hape Gourmet keuken – €85,95

Deze speelboerderij is te gek voor jongens en meisjes en bestaat uit drie stallen, vijf boerderijdieren om te verzorgen, plus een tractor met boertje. De drie stallen kun je op verschillende manieren neerzetten, zodat je steeds weer een andere boerderij krijgt. Staan de dieren vandaag in de wei of is het te koud en blijven ze in de stal? Met de tractor gaat de boer wat hooi brengen. Dat zal wel smaken!

Hape Barn Play speelgoedboerderij – €64,95

Heb jij van dit merk nog andere favorieten thuis staan, die echte knallers zijn? Deel ze gerust op de blog of op Facebook! Bij Fonq is er trouwens nog veel meer moois van Hape te vinden!