fbpx
Menu

Vaderdag komt er weer aan! Die speciale dag om de leukste en de liefste papa te verwennen met extra veel knuffels, een ontbijtje op bed en een zelfgemaakt kado! De zelfgemaakte kado’s en persoonlijke dingen blijven natuurlijk het meest waardevol. Kom maar door met die vaderdag inspiratie, want we hebben nog maar een paar dagen!

8 x vaderdag inspiratie

1. Coole Papa Boek – Moodkids gratis downloaden

Moodkids heeft een leuk invulboek gemaakt, waarin je samen met je kindje kunt opschrijven wat je in papa zijn oor zou willen fluisteren, waarom jouw papa zo grappig is en nog veel meer. Je kunt het Coole Papa Boek hier downloaden.

2. Knutselen voor vaderdag: Papa’s die van Lego houden

Lego is voor zover ik weet bedoeld voor kinderen, maar er zijn zat vaders die ook gek zijn op Lego! Er zijn hele bouwwerken te koop voor volwassenen, dus animo is er genoeg! Met deze knutsels maak je een papa die Lego gek is erg blij!

Al die snoeren! Waar laat je die? Nou, in de handen van je favoriete Lego poppetje natuurlijk!

De blog Beau Coup legt hierboven stap voor stap uit, hoe je zelf van een leeg potje een Lego koppie kunt maken! Handig voor kleine frutsels, zijn lievelingssnoepjes of pennen op kantoor!

3. De Vaderdag krant

Dit is niet zomaar een krant… Deze maak JIJ speciaal voor jouw vader! Je kunt hem invullen, zodat hij precies weet hoe lief je hem vindt!

4. Knutselen voor vaderdag: Papa’s die klussen

De meeste vaders hebben wel een hamer in huis, maar een gepersonaliseerde hamer dát hebben er niet veel! Is jouw vader een echt klus wonder? Dan is zo’n hamer natuurlijk het mooiste in zijn hele gereedschapskist…

5. Vaderdag gedichtjes

Een gedichtje is natuurlijk altijd super lief! Ik heb drie leuke ter inspiratie voor je opgezocht. Het is natuurlijk het leukste als je dit samen met je kindje opschrijft!

6. Knutselen voor vaderdag: Voor de actieve papa

Sommige papa’s vinden het heerlijk om met de kinderen op pad te gaan en leuke dingen te ondernemen. Hoe leuk is het dan als je voor vaderdag een Papa-pot maakt met allemaal kleine briefjes erin. Op ieder briefje schrijf je wat je graag een keer met je vader zou willen doen! Een nachtje in een tent in het bos slapen, een keer gaan vissen, naar de dierentuin of samen een vlieger knutselen. Zo kun je af en toe samen een briefje trekken en heb je altijd leuke ideeën!

hip en hot

7. Bijzondere foto voor vaderdag

Een foto is altijd een leuk kado en helemaal als deze bijzonder is! Ik vond wat toffe voorbeelden ter inspiratie!

zook

Wat een leuk idee om je kindje te fotograferen in de kleding van papa! Je ziet ontzettend goed hoe groot het lengteverschil is en zou het geen mooi plan zijn om ieder jaar zo’n zelfde foto te maken, waarbij je kindje langzaamaan opgroeit in de kleding van papa?

Havven

Het weer is goed, dus dit is een mooi moment om zo’n foto te maken voor de liefste papa!

8. Knutselen voor vaderdag: Papa’s die hun sleutels kwijt zijn

Sommige vaders, die kunnen er wat van… Die zijn altijd en overal hun sleutels kwijt! Met deze twee knutsels heeft hij in ieder geval thuis altijd een plekje waar hij ze kan ophangen.

Little red window

Een lepel of vork buigen is gemakkelijker dan je denkt. Wist je dat als je hem op het punt waar je hem wilt buigen even kort met vingers aan beide kanten heen en weer warm wrijft, je hem zo ombuigt?

Hiervoor heb je alleen maar een oude tennisbal nodig, wat wiebel oogjes, een mesje om een mondje te snijden én een zuignap! Ideaal voor sportieve vaders en naast de sleutels kun je natuurlijk ook nog andere dingen in het mondje stoppen.

Heb jij nog leuke vaderdag inspiratie? Deel het gerust op de blog of op Facebook! Ik ben erg benieuwd!