fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

5 x toffe inspiratie voor het raam

Hier thuis is het ook echt tijd voor nieuwe gordijnen. Ze hangen inmiddels al 11 jaar en hebben hun beste tijd gehad. Wat nu eigenlijk de opties zijn….? Ik dook even in wat inspiratie. Er zijn namelijk super veel mogelijkheden in vele materialen en kleuren, die je ook nog onderling kunt combineren. Het resultaat is deze blog met 5 x toffe inspiratie voor het raam!

Tijd voor inspiratie voor het raam!

Hier thuis hangen al 11 jaar paneelgordijnen. Zwart-witte berkenstammetjes van de Ikea. Super leuk was dat toen, maar inmiddels is mijn smaak wel aardig wat veranderd natuurlijk. Ook zijn ze niet meer in de beste staat én hoor ik mezelf al een paar jaar zeggen: ‘Dit najaar moet er echt wat anders hangen hoor!’. Je raadt het al, dit jaar is dat weer het motto! Ik droom van gordijnen die ik heerlijk dicht kan schuiven als het gaat schemeren buiten. Een eigen knus coconnetje binnen, zonder pottenkijkers. Zal dat dit jaar gaan lukken? Als ik deze inspiratie zie, zeker wel!

 1. Gordijnen

  Heerlijk om als de dag ten einde is de gordijnen dicht te kunnen schuiven. Privacy, kaarsjes aan en een warm gevoel. Er zijn ontzettend veel prachtige gordijnstoffen verkrijgbaar. Denk niet alleen aan uni kleur stoffen, maar ook aan zachte velours of zoals hieronder een kleurverloop! Dat is toch gaaf! Wat ik ook zo mooi vind is gordijnen die wat te lang lijken en zo prachtig op je vloer vallen! Daar moet je natuurlijk wel de woning voor hebben én een liefde voor stofzuigen (stof vind dat natuurlijk een hemels plekje).

  gordijnen inspiratiecouthandco, karwei, mrwoon

 2. Vouwgordijnen

  Vouwgordijnen leken mij in eerste instantie wat oubollig, maar als ik de onderstaande inspiratie goed bekijk, valt dat reuze mee! Afhankelijk van de dikte van de stof kan het een meer luchtig effect geven of wat zwaarder, maar mooi en sfeervol is het zeker!

  vouwgordijnen ramenmrwoon, jasnoshutters, mrwoon

 3. Shutters – houten jaloezieën

  Dit is tegenwoordig een hele populaire keuze en ik snap wel waarom! Je kunt de mate van inkijk zelf bepalen, afhankelijk van het moment van de dag en het geeft een luxe effect. Jaloezieën op maat kopen is geen goedkope oplossing, maar dan heb je wel een resultaat waar je vele jaren plezier van zult hebben.

  houten shuttersmamaliefde, blendwindowfashion, vtwonen

 4. Bamboe raamdecoratie

  Helemaal bewust, duurzaam én een tikkeltje boho is natuurlijk raamdecoratie van bamboe. Een materiaal met een enorme potentie en een heerlijk naturelle uitstraling! Hoe vind je de foto op links met die zwarte rollen? Gaaf toch?

  bamboe voor het raamelledecor, bymolle

 5. Plisségordijnen

  Dit vind ik dus ook echt een hele leuke oplossing als raamdecoratie: plisségordijnen! Bevestigd ergens halverwege, zodat je geen inkijk hebt en je kunt ze naar wens omhoog en omlaag schuiven. Bij die zwarte keuken met die ramen over de hele hoogte ziet dat er natuurlijk fantastisch uit! Een frisse en strakke manier om licht én pottenkijkers buiten te houden ;-).

  plissé gordijnen voor het raambece, decosol, decosol

Er is dus zat leuke inspiratie voor het raam en combinaties die je kunt maken, om de perfecte look voor thuis te realiseren! Datzelfde geldt voor mij :-). Wat gaat het worden??

Ik ben nu wel heel benieuwd wat jij voor het raam hebt hangen…

Meer inspiratie voor interieur of kinderkamers vind je op de blog!