fbpx
Menu
Fietsen - Auto's - Hobbelen / Kind zijn

5 x hobbelen als een baas

Hobbelen blijft iets fascinerends voor kinderen. Komt het door het klimmen en klauteren en daarna een object mogen ‘besturen’? Ik weet het niet. Ik weet wel dat hobbelpaardjes als een magneet werken op peuters!

Hobbelen therapeutisch?

Wat ik wel weer is dat hobbelen op een hobbelpaard of ander object versterkend werkt voor het evenwicht. De grove motoriek komt ook aan bod, dus kwaad kan het zeker niet! Als er ergens een groot hobbel-beest in zicht is, dan kunnen de kinderen bijna niet wachten om erop te klimmen. Vervolgens gaan ze lekker therapeutisch in de hobbelmodus. Als er een ‘staar’ aan te pas komt, dan weet je het zeker! Ze gaan er dan helemaal in op en komen tot rust.

Stijlvol hobbelen

Een hobbel-apparaat mag ook best in het zicht staan, maar dan moet hij er natuurlijk wel stijlvol uitzien. Geen nood, deze voorbeelden van hobbelen kun je gewoon in je woonkamer laten slingeren! Ik zet voor jullie de vijf mooiste design hobbelaars op een rij. Hobbelen in stijl!

Hobbelen, ook in het interieur

1. Sebra hobbel neushoorn – €159,00

Geen hobbelpaard, maar een hobbel-neushoorn! Deze neushoorn is strak, speels en heeft een echte design look! Verkrijgbaar in het pastel blauw en vintage roze.

2. Childhome hobbel scooter – €64,95

Het kleine monster mag dan nog lang geen 16 zijn, maar hier scheurt hij of zij zo op weg! Kies je voor de kleur crème, roze of blauw?

3. Kid’s concept hobbel mammoet – €159,95

Één van mijn persoonlijke favorieten: de hobbel mammoet! Heerlijk zacht en een mammoet is natuurlijk super bijzonder!

4. Janod hobbel circuspaardje – €55,95

Ik ga eerlijk gezegd nooit naar het circus, maar het circus thema vind ik dan wel weer helemaal te gek! Dit paradepaardje staat daar zijn mannetje wel!

5. Ooh noo hobbelpaard design – €296,00

Dit strakke paardje, of wat is het eigenlijk, is een dream come true voor design liefhebbers! De prijs daar lig je daarentegen wel wat nachten van wakker, maar goed… Dit prachtige ontwerp misstaat niet in een strak interieur, sterker nog, het voegt zelfs wat toe!

Heb jij ook nog een beauty thuis staan, die eigenlijk in dit bijzondere lijstje thuis hoort? Deel het gerust met mij, want ik ben erg benieuwd!