fbpx
Menu
Thuis zijn / Traktaties

10 x Afscheid traktaties voor de opvang

Trakteren: je kunt natuurlijk voor de gemakkelijke weg kiezen en dat is prima. Ik wil er eigenlijk wel altijd iets leuks van maken. Helemaal bij een bijzondere gelegenheid als een vierde verjaardag en afscheid van de opvang in één! Deze afscheid traktaties voor de opvang geven je wat inspiratie. Wat ik zelf ga maken zal ik half februari met jullie delen…

Otis gaat bijna naar school

Daar is ze weer. Ja, Otis gaat bijna naar school ja! Oké, dit keer ben ik op zoek geweest naar leuke traktaties voor op de opvang. Hij heeft het daar vanaf 10 maanden oud tot nu zo ontzettend leuk gehad met alle kinderen en de lieve juffen, dat ik daar wel aandacht aan wil besteden. Ik maak graag iets leuks, maar ook iets wat niet teveel tijd kost. Alle leuke voorbeelden die ik vond zijn in een paar uurtjes te maken als je goed voorbereid bent en een beetje handig. Je kunt natuurlijk altijd nog je partner inschakelen voor extra hulp…. Of de buurvrouw lokken met een fles wijn… Samen afscheid traktaties knutselen is natuurlijk altijd leuker!

Afscheid van de opvang

Meneertje begon daar met tien maanden oud voor het eerst en het was geen makkie. Met zijn eigen wil wisten de juffen soms ook niet wat ze met hem aan moesten, maar het ging steeds beter en ze waren stapel gek op hem! Ik heb veel aan de juffen gehad, want ze stonden ook voor mij klaar als ik vragen had over bijvoorbeeld de opvoeding. Ze namen altijd de tijd om hun visie te geven en mij het gevoel te geven dat ik het goed deed. Als alleenstaande moeder met slaapgebrek (nee hij sliep niet en nog steeds erg slecht), heb je soms even geen idee meer hoe je dingen het beste kunt aanpakken. Het is dan super fijn als er juffen zijn die er voor je zijn en je kindje goed kennen.

Otis gaat ze missen!

Hij heeft een super leuke tijd gehad daar! Toch merk ik de laatste tijd aan hem dat hij klaar is voor de volgende stap. Hij is één van de oudsten en op sommige dagen zijn er weinig kinderen over van zijn leeftijd waar hij mee kan spelen. Tijd voor een nieuwe fase, maar eerst deze fase goed afsluiten met onder andere leuke afscheid traktaties!

Afscheid traktaties voor de opvang

Otis zijn laatste dag op de opvang is op 14 februari, Valentijnsdag! Wat een mooie dag om het af te sluiten! Ik ging op zoek naar leuke traktaties die goed zelf in elkaar te knutselen zijn en soms ook nog voorzien van een leuk rijmpje. Zit je er klaar voor?

Traktatie 1: Aju paraplu

Iconen van Nederland zijn natuurlijk Jip en Janneke! Vind je deze kaarten niet tof? Uitgeprint en geplakt op dik gekleurd karton, een parasolletje in de hand en een doosje ingepakte rozijntjes als koffertje. Met dat koffertje gaan ze verder naar de basisschool!

‘Aju paraplu en toedeloe! Ik ga naar de basisschool toe!’

Traktatie 2: Auto op de weg met ontbijtkoek

Een ingepakte reep ontbijtkoek fungeert als weg in deze afscheid traktatie! Een leuke auto gum erop (Action of Hema?) en iedereen krijgt een gezonde traktatie met een klein presentje!

‘Kjell racet door naar school’ of ‘Kjell geeft gas naar de basisschool’.

Traktatie 3: Horloge met rozijntjes

totally kids

Een horloge laat natuurlijk zien hoe snel de tijd is gegaan! Pak een doosje rozijntjes in, plak hem op een gekleurde strook en maak er een klokje op met karton en een splitpen. Daar zijn de rozijntjes weer, maar deze traktatie is natuurlijk verantwoord (dat vragen ze bijna overal) en lust iedereen!

‘Bedankt voor de leuke tijd’ of ‘Het is nu tijd om naar de basisschool te gaan!’

Traktatie 4: Dino’s met rugtas

webkim

Wat een stoere afscheid traktatie! Kleine dino’s met een rugtas op hun rug om te laten zien dat ze op pad gaan naar een nieuwe school! Pak de rozijntjes in, daar zijn ze weer, en hang ze met lintjes op de rug van de dino. Je kunt er altijd nog een leuk kaartje aanhangen met een foto of afscheidsbedankje.

Traktatie 5: Play Doh monsters

Deze monsters zijn ontzettend leuk natuurlijk! Potjes Play Doh met een gekleurd papier erom heen en stuk voor stuk een ander gezichtje! Super leuk en creatief! Ik mis nog wel iets te snacken, dus zelf zou ik misschien met een stuk karton rondom omhoogstaande punt haren maken, zodat je op de deksel van het potje nog iets lekkers kunt neerleggen. Of bijvoorbeeld een zakje popcorn bovenop als haar? Het ziet er in ieder geval te gek uit!

Traktatie 6: Potlood met chips ketting

moodkids

Voor deze afscheid traktatie heb je wel een klein boortje nodig, maar een beetje handige klusser, partner of opa draait daar zijn hand niet voor om ;-). Leuke gekleurde potloodjes met een koordje (of de oldskool dropketting!) door het gaatje met hier wat nibb-it chipjes aan geregen. Lekker kleurrijk en het ziet er top uit!

‘Hoe graag ik ook bij jullie zou willen blijven, ga ik door naar de basisschool om te leren lezen en schrijven!’

Traktatie 7: Vliegtuigjes met bellenblaas en rozijnen

babieskitchen

Deze traktatie wordt as we speak in elkaar geknutseld door mijn lieve collega en ik vond het een super origineel idee! Een flesje bellenblaas inpakken en van gekleurd karton vleugels en een staart erop plakken. Daar is hij weer, het ingepakte doosje rozijnen, gaat onder de neus voor een vlekkeloze vlucht! Aan de achterkant kun je nog een touwtje binden met een vliegtuig banner!

‘Met mijn hoofd in de wolken vlieg ik uit naar de basisschool!’

Traktatie 9: Fluit of rolfluit

bedankjesvannu

Gewone fluitjes zoals op de foto zijn natuurlijk leuk om bijvoorbeeld aan een zakje Goodies koekjes te hangen, maar ik had een idee met een rolfluit. Als je nu een strook gekleurde washi tape plakt op een uitgerolde rolfluit, kun je hier iets leuks opschrijven. Dit zien ze pas bij het fluiten. Met fluiten wordt het een echt feestje natuurlijk! Waarom geen papieren feesthoedjes met een zakje Goodies chipjes erin (van mais of wortel, helemaal oké) en een rolfluit aan een strik eraan vastbinden. Best leuk toch?

‘Ik fluit je gedag, omdat ik naar de basisschool mag!’

Traktatie 10: Ideeën met foto

Foto ideeën vind ik altijd zo leuk en persoonlijk en wij zijn hier, met een fotograaf in huis, natuurlijk ook van plan om een toffe foto te maken. Deze wil ik op kaartjes laten drukken om aan de traktatie te hangen met een leuke boodschap op de achterkant. Wat vind je van de bovenste met een ballon door de foto? Of die daaronder met een lolly in de hand? Vet origineel!

Op zoek naar andere leuke en gemakkelijke traktaties? Check dan de blog! Ook staan er toffe ideeën op voor originele uitnodigingen voor een kinderfeestje!

De juffen verdienen natuurlijk ook een leuke traktatie en ga ik echt niet vergeten! Deze laat ik je volgende week zien!