fbpx
Menu
Interieur accessoires / Posters / Thuis zijn

De 10 mooiste retro schoolplaten aan de wand

Iedereen heeft wel een mooie poster hangen in huis of op de kinderkamer. De laatste tijd zie je veel retro schoolplaten terugkomen en die trend vind ik helemaal leuk! Ook stiekem voor in de woonkamer of speelhoek!

Posters op de kinderkamer

Posters kleden een kinderkamer af en kunnen nét dat extra sfeertje meegeven. Twee of drie posters van hetzelfde formaat en in dezelfde serie is ook erg leuk, maar vergeet ook de collage op de muur niet! Hierbij maak je een collage van verschillende posters en foto’s van verschillende formaten en in verschillende lijsten, waardoor je een knus groepje op de muur creëert. Voor welke stijl je ook kiest, sfeerverhogend is het altijd!

Retro schoolplaten

Steeds vaker zie je de retro schoolplaten voorbij komen. Dan ook het liefst tussen twee houten balkjes geklemd in plaats van in een standaard rondom lijst om het retro gevoel helemaal af te maken. Hier krijg je een vintage gevoel bij, omdat dit soort posters vaak in de klaslokalen hingen van vroeger. Ze hadden een warme gloed, diepe kleuren en door middel van de getallen en omschrijvingen onderaan de posters kon je kijken hoe het dier precies heette en of je het goed onthouden had. Naast mooi waren ze dus ook nog leerzaam. Nice combi vind je niet?

10 mooiste retro schoolplaten

Voor jullie zocht ik een aantal bijzondere retro schoolplaten op. Allemaal betaalbaar en online in Nederland te bestellen. Heb je een kleine onderzoeker thuis rondlopen of een dierenfreak? Check deze posters dan zeker even. Geniet en ga even terug in de tijd! Ik ben benieuwd naar jullie favoriet!

Vlinders – Cavallini & Co – 50 cm x 70 cm – €5,95

Insecten – Cavallini & Co – 50 cm x 70 cm – €5,95

Slangen – Cavallini & Co – 50 cm x 70 cm – €5,95

Walvissen – Cavallini & Co – 50 cm x 70 cm – €5,95

Insecten op katoen – HK Living – 30 cm x 40 cm x 2,5 cm (lijst) – €12,95

Insecten op katoen groot – HK Living – 105 cm x 85 cm x 2,5 cm (lijst) – €39,95

Vissen op katoen – Houss Living – 60 cm x 90 cm (incl. lijst) – €34,95

Dinosaurussen (dubbelzijdig bedrukt) – Little and Pure – 50 cm x 70 cm (incl. ophangsysteem) – €23,95

The Big Five (dubbelzijdig bedrukt) – Little and Pure – 50 cm x 70 cm (incl. ophangsysteem) – €23,95

Haaien (dubbelzijdig bedrukt) – Little and Pure – 50 cm x 70 cm (incl. ophangsysteem) – €23,95