fbpx
Menu
Thuis zijn / Traktaties

Trakteren op de opvang: muizen met kado’s

Otis nam op 14 februari afscheid op de opvang. Benieuwd wat hij ging trakteren op de opvang voor de kinderen en voor de juffen? Ik laat het je zien!

Afscheid van de opvang

Het is jammer dat hij daar weggaat, maar hij is klaar voor de volgende stap. Denk ik… Toch blijft het gek, want hij kwam daar drie dagen iedere week en heeft het heel erg leuk gehad. Straks iedere dag naar de grote school. Eerst maar eens uitgebreid zijn verjaardag vieren!

trakteren

Trakteren op de opvang: de kinderen

Ik had natuurlijk al wat inspiratie opgezocht, maar de uiteindelijke traktatie is toch iets anders geworden. Bij Ikea had ik al online vooronderzoek gedaan en ze hebben daar super leuke knuffeltjes voor maar €1,00. Ik koos voor de muizen (of zijn het ratjes?) in het grijs en wit. Ze waren er volgens mij ook nog in het bruin, maar deze vond ik minder leuk. Als snackje koos ik voor rozijntjes. Altijd goed en voor alle leeftijden. Ik haalde de leuke variant van De Kleine Keuken, daar staan van die leuke plaatjes op én ze zijn biologisch. Deze doosjes pakte ik in met een kleurrijk inpakpapier. Bij Flying Tiger hebben ze altijd super tof inpakpapier vind ik en daar kwam deze ook vandaan. Met wat leuk gekleurd touw, bond ik hier nog een strik omheen en met een ander touwtje knoopte ik de doosjes tussen de handen van de muisjes. Dat ziet er super cute uit toch?

trakteren

Kaarten met gedichtjes

Ook heb ik kaarten laten drukken van een toffe fotoshoot die we gedaan hebben voor zijn vierde verjaardag. Mijn lief is natuurlijk fotograaf, dus ik haalde een grote koperen ballon van het cijfer vier (van één meter hoog) en hopla voor de witte muur! Bij Vistaprint kost het natuurlijk geen drol om te laten drukken én je hebt gelijk een leuke herinnering voor later! Alle kindjes van de opvang krijgen een kaart in hun mandje met een eigen gedichtje achterop. Ook alle juffen krijgen een kaart, maar een speciaal eigen gedichtje voor de juffen.

trakteren

Trakteren op de opvang: de juffen

Lang leve de Action, waar ik kleine weckpotjes kocht en deze vulde ik met van die suikerhartjes in zachte kleuren. Dit omdat ze altijd zo lief voor hem waren. Eromheen nog een gezellig gekleurd touwtje met een gevouwen origami hartje eraan en voilà! Ook de traktaties voor de juffen waren klaar!

trakteren

Luizenmoeder

Ik ben dus geloof ik de enige Nederlander die nog niet ‘De Luizenmoeder’ heeft gezien, maar tijdens een etentje bij mijn vriendinnen afgelopen week werd ik unaniem uitgeroepen tot ultieme luizenmoeder… Wat dit precies inhoud weet ik nog steeds niet, maar ik geloof dat het te maken had met dat ik in hun ogen véél teveel aandacht aan de traktaties besteed had. Ik moest wel lachen, want ik vind het eerlijk gezegd gewoon leuk om te doen. Ik kon er zelfs een business van maken werd er gezegd! Uuhhmm, het moet wel leuk blijven he jongens! 😉

Wat hadden jullie als afscheidstraktatie voor de kindjes of juffen? Ik ben benieuwd!

Meer traktatie tips? Je vindt ze op de blog!