fbpx
Menu
Babynamen / Thuis zijn

Top 50 van jullie originele jongensnamen!

Jawel, deze week zijn de jongens aan de beurt! Ben je zwanger en ben je dringend op zoek naar originele jongensnamen? Dan zit je goed bij Oh yeah baby! De achterban, ja jullie dus, leveren mij genoeg inspiratie op voor een mooie top 50!

What’s in a name?

Ook deze prachtige namen heb ik uit al jullie reacties geplukt, naar aanleiding van de winactie met de naampuzzel. Zoveel moois, dat kan ik niet laten schieten natuurlijk! Of ik jullie er nu mee inspireer of stiekem zelf een wellicht toekomstig lijstje aanleg ;-). Deze namen hoor je niet vaak en zijn lekker stoer. Oké en ook kort, daar blijk ik toch een lichtelijke voorkeur voor te hebben. Are you ready?

Originele jongensnamen top 50

Billy
Bing
Bodhi
Borre
Charlie
Daaf
Dies
Diaz
Ebbe
Eli
Ezra
Fébé
Fedde
Ferre
Figo
Floyd
Ilan
Joàh
Jona
Jones
Jules
Junus
Lennox
Lev
Lewis
Lode
Lou
Mads
Miles
Moos
Morris
Naïm
Nalu
Nils
Oliver
Ollie
Olsen
Otis
Ries
Sjef
Sjuul
Sverre
Torre
Tuur
Vince
Wisse
Xavi
Yves
Ziggy
Zvi

De perfecte naam

Het kiezen van DE naam. Het blijft lastig. Bij sommige valt meteen het kwartje als ze de perfecte naam horen en anderen moeten eerst aan een naam wennen. Dan moet je het als ouders ook nog samen eens zijn over de naam. Wat nu als jullie beide een andere smaak hebben? Wie krijgt er dan zijn of haar zin? Ik neem aan dat je geen kop of munt gaat doen hiermee. Een middenweg waar beide niet enthousiast over zijn lijkt mij ook niks.

Otis

Gelukkig viel de naam Otis toen ik daarmee kwam gelijk in goede aarde. Hoewel deze naam bij mij bovenaan bleef staan, wilde ik wel nog verder kijken of ik nóg iets leukers tegen zou komen. Zijn vader wilde echter niets weten van een eventuele andere naam en was gelijk verkocht. Nu is meneer alweer 2,5 jaar oud en heb ik gelukkig nog geen dag spijt gehad van zijn naam en krijg ik er veel complimenten over.

Hebben jullie nog mooie jongensnamen, die ik compleet over het hoofd gezien heb en die echt in dit lijstje moeten staan? Deel ze dan vooral hieronder op de blog of op Facebook. Ik zal alles lezen en wie weet komt er een deel 2…

Ppsstt… Hebben jullie ook al de top 50 originele meisjesnamen gezien op de blog?