fbpx
Menu
Ervaringen & Tips / Mama zijn

Tips van Otis: mijn ochtendritueel

Elke ochtend wordt ik standaard wakker bij mama in bed. Hoe ik dat doe? Makkie! Als je maar lang genoeg volhoud om zo vaak mogelijk wakker te worden per nacht en dan gelijk te gaan huilen, dan wordt ze vanzelf zo moe, dat het haar niet meer uitmaakt. Het is even doorzetten, maar de aanhouder wint! Als je dan naast haar wakker wordt, moet je dan dus wel volhouden en ook gelijk weer gaan huilen. Ik heb er ook niet altijd zin in, maar anders is je geloofwaardigheid weg en kun je weer overnieuw beginnen.

Nadat we in bed geknuffeld en wat gespeeld hebben staan we op en wordt mijn luier verschoond. Vinden jullie dat ook zo irritant? Hallo, ik ben toch aan het spelen?! Ik moet PER SE gaan liggen van haar, anders kan ze het niet: de amateur! Om haar een beetje te plagen probeer ik zoveel mogelijk van de kast af te schuiven, lachen joh, ze heeft maar 2 handen. 😉

ochtendritueel

Als ze een outfit voor mij heeft uitgezocht mag ik weer op het grote bed en ga ik lekker mijn gang. Ik kijk naar mezelf in de grote spiegel, oefen mijn dans moves en lach even leuk en ondeugend om te zien of ik het nog in mij heb. Check! Ondertussen probeert ze mij aan te kleden en verdomd, voor ik het weet heb ik alles aan…

De badkamer is de volgende stop. Ze geeft mij mijn fles die ik dan zelf leegdrink. Vroeger werd ik nog bediend, ach tijden veranderen en ik vind dit nu toch ook wel stoer. Af en toe gooi ik er een kreet uit om te zien of ze nog wel aandacht voor mij heeft, terwijl zij zich aankleed en haar gezicht erop tekent. Jees, dat is echt wel nodig overigens, ze knapt er goed van op.

ochtendritueel

Dan ben ik helaas aan de beurt en gaat ze met een warme natte lap over mijn gezicht en vooral mijn neus wordt goed onder handen genomen. Bloed irritant natuurlijk, die harde stukken heb ik de hele nacht op lopen sparen, kan ik weer overnieuw beginnen. Je moet haar duidelijk laten weten dat je er niet van gediend bent hoor, met een beetje geluk laat ze dan hier en daar een stukje zitten. Zet het gewoon op een brullen, ze wordt er sowieso nerveus van, dan ben je al op de helft. Dan komt ze ook nog met van die muffe zooi aan om op mijn gezicht te smeren. Ze heeft ergens weer gehoord of gelezen dat er iets ‘slechts’ in Zwitsal zit. Sjonge jonge, leef je alsjeblieft uit op jezelf maar laat mij erbuiten!

Tandenpoetsen! Het leukste deel! Ik mag op de rand van de wasbak zitten en kan mezelf dan helemaal zien in de grote spiegel! I like it! Kan ik even oefenen op mijn gekke bekken en dan heeft ze na mijn gebrul ook iets om te lachen. Ik moet haar uiteindelijk wel te vriend houden natuurlijk..

ochtendritueel

Beneden krijg ik dan mijn fruit. Eerst moet ik nog wachten tot ze het klaargemaakt heeft. Is dat mijn probleem? Kan ze dat de avond ervoor niet doen? Anyways, eerst krijg ik die burka weer aan, omdat ze wil dat alles netjes blijft. Geloof me, ik maak echt wel wat vies hoor, slab of geen slab! Mijn vieze handjes komen overal in een straal van 30 centimeter! Hoe ze weet dat ik geen zin meer heb? Ik gooi het dan gewoon op de grond. Trek heb ik dan op zich nog wel, maar dan ben ik gewoon klaar met die kinderstoel en wil ik even ‘los’. Als ze dan zelf wat gaat eten, zorg dat je er gelijk bij bent, dan krijg je altijd nog wat!!

Ik hoop dat je iets aan mijn tips gehad hebt. Mocht ze nog een keer de laptop in een onbewaakt ogenblik aan laten staan, dan zal ik proberen om nog eens wat van mij te laten horen.

Groetjes, Otis