fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

Sucker voor sale

Het is eigenlijk toch gewoon een klein feestje? In mijn ogen wel! We zitten midden in de sale en ik ben zo blij als een kind in een snoepwinkel! Alleen de postbezorger tilt zich een breuk… Ik ben een sucker voor sale!

Fashion victim 1.0

Sommigen van jullie weten misschien wel dat ik aan het Amsterdam Fashion Institute mijn opleiding heb gedaan. Logischerwijs was ik toen ook aardig met mode bezig. Ik was nooit een trendsetter met een kinky-kapper-kapsel met standaard veel te korte pony’s (de horror, excuses als die op je voorhoofd hangt) en liep ook niet rond in zelfgemaakte cellofaan jurken. Ook gaf ik geen €500 uit aan één paar schoenen en doe ik dat nu nog steeds niet. Ik vond mode gewoon leuk en dat is het natuurlijk altijd zo gebleven!

Mommy fashion 2.0

Sinds ik moeder ben, ben ik zeker geen slons geworden. Gelukkig niet! Wel zijn mijn prioriteiten veranderd in vergelijking met toen ik mijn opleiding deed 15 jaar geleden en heb ik nu ook meer verantwoordelijkheid qua financiën. Als student lagen mijn prioriteiten (uiteraard) bij het studeren, uitgaan en een goede garderobe. Tegenwoordig heb ik een koophuis, een baan, een eigen bedrijf, een zoon, een huishouden, een auto, oh ja en moet ik ook nog kleding aan mijn reet hebben hangen. Je snapt dat mijn persoonlijke verzorging nog steeds belangrijk is, maar dat dit niet bovenaan mijn prioriteitenlijst staat. Daar heb ik ook geen honderden euro’s budget per maand voor vrijgemaakt. I wish, maar dat lukt mij simpelweg niet. Daarom sta ik te trappelen als een trots renpaardje als de sale weer is begonnen!

Sucker voor sale!

Ik koop zeker niet alleen maar in de sale, maar je kunt wel gewoon veel meer kopen dan normaal. Ik zie nog mijn lachende vader voor mij van vroeger die niet meer bijkwam toen ik hem mijn theorie vertelde. ‘Als ik iets in de sale heb gekocht, dan heb ik toch gewoon geld verdiend?’ Oké, zo werkt het dus niet, maar ik ben wel extra blij als ik iets scoor voor een mooi prijsje. Of als dat paar schoenen waar ik al een tijdje op zit te azen opeens onwijs is afgeprijsd! Het moment dat er zo’n enorme doos wordt afgeleverd en dat je wacht op een rustig moment om op je gemak alles aan te passen en te combineren. Dan voel ik mij weer even die student van toen, waarbij een toffe outfit een hogere prioriteit heeft dan een nieuwe wasmachine of grote beurt van de auto. Een momentje waarop je jezelf verwent: HEAVEN!

Oeps, de deurbel gaat… Daar zul je mijn vriend van PostNL weer hebben, sshhhttt!