fbpx
Menu
Ervaringen & Tips / Mama zijn

Otis tips voor luierverzet

‘Het komt jullie vast bekend voor… Ben je druk een toren aan het bouwen, je wagenpark opnieuw aan het ordenen of wil je net op de bank klimmen om een koprol te maken, komt je moeder eraan om je luier te verschonen! Ze bedoelt het goed hoor, daar niet van, maar soms is haar timing zó beroerd!’

Dan denk ik: nu even niet! Met mijn 80 centimeter en 9 kilo kom ik er echt niet onderuit, maar verzetten kan ik mij wel! Speciaal voor jullie deel ik mijn 4 tips voor luierverzet.

1. Draaikonten
Als je op de commode ligt heeft ze jouw benen in de houdgreep, die kun je niet gebruiken helaas. Wat je wél kunt doen is haar goed dwarszitten door te gaan draaikonten. Mijn tactiek is proberen om op mijn buik te draaien, vooral bij poepluiers is dat hilarisch! Ik hoor haar gelijk zeggen: ‘Neeeeee Otis!’ en ik lach dan stiekem in mijn vuistje…

2. Pakken wat je pakken kan
Een andere goede tactiek is om alles wat er ‘los’ in je buurt ligt te pakken en hard op de grond te gooien. Ideaal zijn natuurlijk spullen die kapot kunnen of wat hard geluid maakt, zodat ze schrikt. I can tell you, dat stressniveau wordt hiermee al wat opgeschroefd. Wat ik gebruik zijn nachtlampjes en houten knoppen die we nog op moeten hangen.

3. Let it go
Alleen voor de echte professionals: plas over haar heen… Ze schrikt gegarandeerd en met een beetje geluk moet ze zich verkleden. Lekker laten lopen die handel!

4. Graaien maar
Op sommige dagen heb ik nog minder geduld dan op de andere. Wat ik dan doe is als volgt: lekker tussen je benen en bij je billen graaien en maar zien wat je te pakken krijgt. Don’t forget: JIJ hebt twee vrije handen. ZIJ gebruikt er één om jou in toom te houden en de tweede om de natte koude doekjes te besturen. Je hebt dus altijd een voorsprong! Vooral met die vieze handen overal aan gaan zitten, vooral je eigen haar en kleding drijft haar tot waanzin (en geef haar eens ongelijk). Ze gaat het zeker proberen om op tijd je handen af te vegen, maar trust me, jij bent sneller!

Als je al het bovenstaande doet onder het genot van hard gebrul, dan heb je alles eruit gehaald wat erin zit! Op de barricades!’