fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

Onze winter traditie (die we bijna nooit kunnen doen)…

Nog ver voordat Otis geboren was had ik een bepaalde winter traditie. In die tijd kon dat nog regelmatig, maar tegenwoordig is het wel erg bijzonder. Benieuwd waar ik het in hemelsnaam over heb?

winter traditieShutterstock – Olesia Bilkei

Winters van vroeger

Toen ik jong was, ja oma spreekt, hadden we praktisch iedere winter wel sneeuw en ijs! In mijn tijd was dat heel normaal en had iedereen ook altijd wel een paar schaatsen in het vet liggen. In de pauze was het op school sneeuwballen gevechten houden. De jongens tegen de meiden natuurlijk. Ook maakten we grote sneeuwpoppen van enorme sneeuwballen.

Otis kijkt mij magisch aan als ik hem deze verhalen vertel. Hij heeft weleens sneeuw meegemaakt, maar dat was een enkele keer en hij was ook een stuk kleiner. Gelukkig hebben we de filmpjes nog ;-). Nu het winter is vraagt hij mij zeker 4 keer per week in de ochtend: ‘Mama, gaat het vandaag sneeuwen?’

Onze winter traditie

De traditie die ik zelf twee relaties en ik denk 15 jaar geleden in het leven riep, vertel ik nu steeds aan Otis. Als het gaat sneeuwen, ook al is het laat in de avond of nacht en ik zie het, dan kom ik je wakker maken. Dan kleden we ons dik aan en gaan we naar buiten een stuk in de verse sneeuw lopen. Beloofd! Je begrijpt dat hij niet kan wachten hierop.

winter traditieShutterstock – Dreams come true

Winter van lik mijn vestje

De laatste jaren zijn de winters niet echt meer super koud naar mijn idee. Otis loopt met 8 graden met zijn muts op en als het 2 graden is, is die muts opeens nergens te bekennen. Ook dan hoor ik hem er niet over eigenlijk. Ik rij al weken, maanden met winterbanden, maar ik kan mij niet herinneren dat het al glad is geweest. Sneeuwkettingen zijn alleen voor ver over de grens en de sneeuw die ik dit jaar heb zien vallen was al weg voordat het de grond raakte. Of was dat hagel misschien? Jammer voor de kinderen, want dat is natuurlijk een te gekke ervaring! Met de slee naar school of schaatsen op de vaart! Ik hoor het je zeggen: ‘Ga lekker op wintersport!’ Bij het winter-gedeelte denk ik JA, bij het sport-gedeelte…. MWAH. 😉

Ik hoop dat ik dit jaar weer een keer mijn winter traditie kan uitvoeren, samen met Otis en Sadé. Want eerlijk gezegd, hoe minder vaak het sneeuwt, hoe magischer deze traditie wordt…

Wij doen bij mijn ouders nog weleens een winter barbecue, onder een partytent of veranda weliswaar én inclusief heater! Niet dat het echt koud is natuurlijk, maar hij staat er toch. Heb jij ook bepaalde tradities met je kinderen? Ik ben heel benieuwd en deel ze gerust!

Header afbeelding: Shutterstock – Komarova Julia