fbpx
Menu
Mama zijn / Vervoer

Nuna Rebl plus: de meest complete en veilige autostoel

Sinds ik twee en een half jaar geleden aan mijn eerste Nuna Rebl begon ben ik verkocht. Ik hoef nooit meer een ander soort autostoeltje voor mijn kind en wie weet toekomstige kinderen. Dit is de kers op de taart en ik heb nog niets gezien die dit kan overtreffen. Nuna heeft zichzelf weer overtroffen met de Nuna Rebl Plus! De meest complete en veilige autostoel!

Klungelen met een autostoel

Ook ik heb lopen klungelen… De eerste periode ging Otis in zijn Maxi cosi mee de auto in. Daar was op zich niets mis mee, maar toch vond ik dat een beetje eng eerlijk gezegd. Alleen maar zo’n gordeltje voor je meest kostbare bezit. Ik vond het allemaal behoorlijk kwetsbaar en was bang voor een aanrijding. Of het mijn hormonen waren zo na de bevalling of dat deze angst gegrond was, daar ben ik nog niet achter…

veilige autostoel nuna

Nuna Rebl Plus: de meest complete en veilige autostoel

Toen Otis één jaar was ben ik overgestapt naar het eerste model autostoel van Nuna, de Nuna Rebl. Deze stoel is zo fantastisch, zo veilig en heeft zoveel voordelen ten opzichte van andere autostoelen, dat ik nooit meer wat anders wil. De Nuna Rebl is here to stay!

Sinds kort is er een opvolger uitgebracht: de Nuna Rebl Plus. Waar de eerste variant al ruim voldeed aan alle ISO veiligheidseisen, hebben ze deze variant nog een extra zwaar laten testen in Duitsland. Het resultaat is een nog sterker stalen frame en stalen wanden om je kleintje perfect te beschermen!

veilige autostoel nuna

Vijf van de voordelen van de Nuna Rebl Plus:

1. De autostoel draait 360 graden

Dit betekent inderdaad dat je hem COMPLEET rond kunt draaien! Dit vind ik zelf helemaal te gek. Waarom? Omdat je kindje gemakkelijk in de auto kan klimmen. Je staat altijd recht voor de autostoel, waardoor je precies kunt zien of je kleine goed in het stoeltje zit, of de gordel correct zit en of je hem goed hebt aangetrokken. Doordat de meeste autostoelen recht vooruit en ‘vast’ zitten, kun je er als ouder nooit helemaal goed bij, waardoor er (niet schrikken) 75% van de kinderen niet goed in hun autostoel zitten! Dan kun je nog zo’n mooie autostoel kopen…

2. Vanaf de geboorte tot en met 4 jaar (of 105 cm / 18,5 kg)

Deze stoel kun je gelijk vanaf de geboorte gebruiken en gaat jaren mee! De autostoel komt met een extra inlegstuk wat geschikt is voor pas geboren baby’s. Naar mate ze groeien kun je deze uit de stoel verwijderen. Het fijne is dat de stoel vastzit in je auto dmv het ISOfix systeem (dus echt aan het frame van je auto) en dat je je kleintje beschermd met stevige stalen wanden, bekleed met comfortabel absorberend schuim. Comfort en veiligheid in één dus.

3. Achterwaarts vervoeren

De Rebl Plus kun je helemaal ronddraaien om je kindje goed erin vast te zetten, maar terwijl je rijdt kies je voor voorwaarts of achterwaarts vervoer. Met het gezichtje naar de voorruit of naar de achterruit dus. Je kindje achterwaarts vervoeren is trouwens stukken veiliger. De krachten die bij een frontale botsing op het hoofd en nekje komen zijn 5 x lager als je je kindje achterwaarts vervoerd!

veilige autostoel nuna

4. Verschillende standen en met één hand te bedienen

Je zal het vast niet geloven, maar mijn Otis valt regelmatig in slaap in de auto. Met de Nuna Rebl Plus is dat geen probleem, want tijdens het rijden heb ik hem binnen 3 seconden met één hand in één van de 7 liggende posities geschoven. Dat gaat super gemakkelijk en je kindje ligt veilig en comfortabel uit te rusten.

5. Verschillende hoezen die zelfs ik met gemak verwissel

Als je deze autostoel aanschaft, dan koop je hem met winterhoes en krijg je er los een zomerhoes bij. Deze gaat om de stoel én om de hoofdsteun. Ideaal voor het warmere weer, maar ook dat je gewoon je hoes kunt wassen. Zelf ben ik nooit zo happig op het verwisselen van dit soort hoezen, uit angst dat ik ze er niet meer omheen krijg. Toen ik ook aan het wassen van de maxi cosi hoes wilde beginnen ben ik na 3 haakjes gestopt… Deze hoes heb ik gister zelf verwisseld binnen 3 minuten en je kunt het niet verkeerd doen. Idiot proof noem ik dat!

Conclusie Nuna Rebl Plus

Het mooie design, het ruimschoots voldoen aan de strengste veiligheidseisen en het gemak van het 360 kunnen draaien zijn enkele van de pluspunten, waardoor ik vol achter deze autostoel sta. Nooit meer klungelen en ik weet zeker dat mijn kleine prins veilig in zijn autostoel zit.

Heb je nog vragen over de Nuna Rebl Plus, stel ze gerust! Dan probeer ik ze voor je te beantwoorden.

De Nuna Rebl Plus is verkrijgbaar bij onder andere Babypark voor €549.