fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

CliniClowns: bedankt dat jullie er zijn

Je hoopt er nooit in je leven mee te maken te krijgen, al hebben ze een prachtig en dankbaar beroep: de CliniClowns.

CliniClowns

Deze clowns staan niet zelf in het middelpunt, zoals in het circus of op straat. Deze clowns zijn er om zieke en gehandicapte kinderen te laten stralen en een mooie tijd te bezorgen. Ze zijn weer even gewoon kind, zonder ziekte en zonder handicap. Het gaat ook niet alleen maar om lol maken. Deze clowns passen zich aan naar de emotie van het kind op dat moment. Een vak apart dus wat niet voor iedereen is weggelegd. Super mooi dat er zo’n beroep bestaat, waarmee je een beetje licht kunt brengen in donkere periodes uit kinderlevens.

cliniclowns oh yeah baby

Niet alleen in het ziekenhuis

CliniClowns zijn allang niet meer alleen maar in het ziekenhuis te vinden. Ook bezoeken ze instellingen, scholen en komen ze zelfs op thuisbezoek! Op veel kinderafdelingen in ziekenhuizen staat de levensgrote CliniClowns speelkoffer. Deze stond ook in het ziekenhuis waar Otis gelegen heeft en ik moet zeggen, dat we daarmee erg veel lol beleefd hebben. Allemaal lades en kastjes met knoppen, gekke geluiden, grapjes, muziek en leuke activiteiten.

Voorstellingen

Het Klein Zintuigen Orkest stimuleert de zintuigen van gehandicapte kinderen en er is een avonturen voorstelling voor moeilijk lerende kinderen.

Het CliniClowns college is een privé voorstelling die geheel wordt aangepast op het kind waar het om draait. Zijn of haar favoriete artiesten, wensen en kleuren worden in de zintuigelijke voorstelling opgenomen en het gezin krijgt een twee uur durende interactieve show, met vers gebakken pannenkoeken als afsluiter. Super bijzonder!

Ook is er een echt rondreizend CliniClown Circus, een interactieve voorstelling wat een echte belevenis is. Binnenkort mag ik hier een kijkje gaan nemen. Wat een eer!

cliniclowns oh yeah baby

Dankbaar

Ik ben natuurlijk heel erg dankbaar dat ik een gezonde zoon heb, waardoor ik niet via die weg met ze te maken krijg. Wel ben ik erg trots dat ik ben gevraagd om online ambassadeur voor de CliniClowns te zijn. Ik kan er aandacht aan besteden en benadrukken hoe belangrijk het is dat deze stichting bestaat! Doordat ze puur op giften van donateurs kunnen bestaan, kunnen zij zich focussen waar het echt om draait: de kinderen.

Een ziek of gehandicapt kind, dat wens je niemand toe. Als je met één wens alle kinderen voor altijd gezond kan laten zijn, dan zou iedereen dat doen. Helaas leven we in een andere wereld. Een lach op het gezicht of gewoon voor een moment vergeten dat ze ziek of gehandicapt zijn, dat verdient toch ieder kind?

Wil je het mogelijk maken dat nog meer zieke kinderen een bezoek van CliniClowns ontvangen? Dan kun je op de CliniClowns website een donatie doen.