fbpx
Menu
Boeken / Kind zijn

Top 5 Sinterklaas boekjes

Alle kinderen (en volwassenen) zijn natuurlijk gek op Sinterklaas en dan is het extra leuk om ook voor het slapen gaan in de Sinterklaas sfeer te blijven. Ik zocht voor jullie naar een top 5 met de leukste Sinterklaas boekjes!

Top 5 leukste Sinterklaas boekjes

sinterklaas boekjes

Sint op komst – €14,99

Een interactief kijkboek, waarbij de kleren van Sinterklaas op het dek hangen te drogen. Plots waaien ze van het dek af door de wind. Oh nee! Zullen de pieten de kleren op tijd terug vinden? En wat moet de Sint in de tussentijd aan?

top 5 sinterklaas boekjes

Nog 13 nachtjes wakker liggen, dan is het Sinterklaas – €17,95

Ieder onderwerp van he Sinterklaas verhaal komt aan bod in een leuk rijm. De aankomst met de boot in de haven, het zetten van het schoentje en in spanning aftellen tot de verjaardag van de Sint. Inclusief cd met 11 liedjes over pietjes, gezongen door Edwin Rutte! Je weet wel, Ome Willem met zijn broodje poep.

top 5 sinterklaas boekjes

Woezel en Pip en de staf van Sinterklaas – €7,50

Sint komt natuurlijk ook op bezoek in de tovertuin met zijn paard Amerigo, maar alle pieten zijn druk met het bezorgen van de pakjes. Hij vraagt Woezel en Pip om op zijn staf te passen, maar dat is nog niet zo makkelijk als het lijkt…

top 5 sinterklaas boekjes

Sinterklaas – Charlotte Dematons – €14,95

In prachtig tekeningen kom je achter alle vragen die je altijd al had over Sinterklaas. Hoe komen al die pakjes door de schoorsteen? Hoe ziet de kamer van Sinterklaas eruit en hoeveel pietjes zijn er eigenlijk? Bekroond met het Gouden Penseel en van dezelfde auteur als De Gele Ballon.

top 5 sinterklaas boekjes

Sinterklaas en het kleine hoogtevrees pietje – €7,50

Geschreven door Youp van ’t Hek, bij de meesten wel bekend! Er is één pietje niet zo blij. Hij vind hoog zo eng dat hij het liefste onder zijn bed slaapt dan erin. Samen met de Sint gaat hij proberen zijn angst te overwinnen…

Heb je zelf nog leuke aanvullingen? Deel ze gerust!