fbpx
Menu
DIY - Knutselen / Thuis zijn

De leukste natuurlijke DIY naambordjes voor het kerstdiner (en andere gelegenheden)

De feestdagen komen er weer aan! Tijd voor gezelligheid, een huis in kerstsfeer én lekker eten met goed gezelschap. Om de kinderen warm te laten lopen voor deze etentjes, kun je ze best laten helpen. Hoe? Door ze deze natuurlijke DIY naambordjes te laten maken bijvoorbeeld!

Gezellig tafelen mét kinderen

Lekker eten met een groep vrienden of familie is natuurlijk leuk. Alleen duurt het voor de kinderen soms wel erg lang. Ze hoeven natuurlijk echt niet uren aan tafel te zitten, maar door ze te laten helpen zullen ze het in ieder geval een stuk interessanter vinden! Misschien kunnen ze helpen door ze te laten kiezen uit twee voorgerechtjes en kunnen ze helpen in de keuken. Misschien mogen ze in hun nette kleding helpen bordjes dragen of is dat te riskant? Ze kunnen zeker helpen met het dekken van de tafel en in het bijzonder de naambordjes!

Natuurlijke DIY naambordjes maken met de kinderen

Laat de kinderen maar lekker helpen met het knutselen van de DIY naambordjes. Deze voorbeelden zijn origineel, gemakkelijk te maken én werken sfeerverhogend! De kinderen zullen wel trots vertellen dat ze geholpen hebben. Win-win situatie toch?

De leukste natuurlijke DIY naambordjes (voor kerst of iedere andere gelegenheid)

Klaar voor wat inspiratie? Daar gaan we!

1.Bladgoud naambord

Zijn er nog wat mooie bladeren te vinden buiten? Laat ze dan goed drogen tussen een dik boek. Na een paar dagen zijn ze plat en droog, klaar voor het DIY project! Je kunt ze deels met goud beschilderen of spuiten met een spuitbus. Op het stuk van het blad kun je met een mooie gouden fineliner de naam schrijven. Leg deze op de borden en verras de gasten!

homeyohmy

2.Rozemarijn kransjes als naambord

Deze rondjes van takjes zijn verkrijgbaar bij het tuincentrum of misschien zelfs wel een Xenos of Action op de knutsel en frutsel afdeling. Lijm een takje Rozemarijn half rond met een lijmpistool of bindt het vast met een onopvallend draad. Kies een mooi koordje uit om het naambordje aan vast te maken en je steelt de show! Leg ze op de borden of misschien hang je ze om de voet van de wijnglazen!

camillestyles

3.Standaard van takken

Zaag takjes van dezelfde dikte en lengte of laat je kinderen ze zoeken tijdens een boswandeling. Lijm ze tegen elkaar met een klein dennentakje ertussen en voor je het weet heb je zelf een standaard gemaakt, waar je zo het naamkaartje tussen kunt steken!

christmaholic

4.Strak naambord met dennentak

Deze minimalistische naambordjes zijn natuurlijk prachtig en veel meer dan een goed stuk karton met twee gaatjes erin en een dennentak heb je niet nodig.

housebeautiful

5.Dennenappel standaard

In het bos zijn genoeg dennenappels te vinden en naast het onderstaande roze (wat overigens bij veel kinderen in de smaak zal vallen), kun je ook kiezen voor goud of zilver! Een mooie gouden edit stift of zelfs glitter of glansverf langs de randjes en je hebt eyecatchers die je als naamkaarthouders kunt gebruiken, maar ook als andere decoratie!

Heb je zelf nog andere ideeën? Deel ze gerust op de blog of op Facebook, want ik vind het altijd leuk om jullie creativiteit te zien! Meer DIY ideeën? Je vindt ze op de blog!