fbpx
Menu
Kindermeubels / Thuis zijn

Kids design van Vitra!

Design meubelen zijn allang niet alleen maar voor volwassenen. Er zijn zat prachtige opties voor kids. Vitra heeft een oude bekende uitgebracht in mini versie. Kids design van de bovenste plank!

Kinderstoeltje

Toen ik klein was waren er naar mijn weten niet echt design meubels voor kinderen. Als dat er wel was geweest, dan had ik dat zelf niet gehad overigens. Niet dat mijn ouders geen hippe kippen waren ofzo, maar mijn vader maakte alles zelf, precies zoals ze het zelf voor ogen hadden.

Ik zat vroeger op een klein rood houten stoeltje met een rieten zitting. Uren, dagen, maanden heb ik daarop gezeten aan de salontafel. Puzzels te maken, komkommer en plakken worst te eten (dat was zo’n beetje mijn dieet, ik at verder niks) mijn favoriete tekenfilm Heidy te kijken en memory te spelen. Dat stoeltje is gewoon nostalgie.

Kids design van Vitra

Nu, 30 jaar later zit mijn zoontje ook op een stoeltje aan de salontafel. Hij eet daar zijn tosti (hij eet alleen brood), hij maakt zijn lievelingspuzzels en kijkt hij naar zijn favoriet: Pieter Konijn.

Meneer zit niet op zomaar een stoeltje. Hij heeft een echte design stoel onder zijn temperamentvolle kontje! Namelijk de klassieker Vitra Panton Junior, ontworpen voor Vernon Panton. Deze stoel kenmerkt zich door het sterke kunststof materiaal in combinatie met het soepele ontwerp uit één stuk. Een prachtig speels en organisch ontwerp, waarbij de balans perfect is uitgevoerd! Hij zit heerlijk (ja, ik pas er ook op) en is ideaal aan de salontafel. Echt zo’n stoeltje wat dagelijks gebruikt wordt en waar hij later met warme gevoelens aan terug denkt, alleen in design versie. Het is natuurlijk een knaller om te zien, dat hoef ik je niet uit te leggen.

Vitra Panton Junior

De Vitra Panton Junior Kinderstoel is verkrijgbaar in 6 te gekke kleuren bij de Nederlandse webshop MisterDesign voor €168.

Ben je gek op design kinderstoelen en zoek je graag nog even verder? Neen dan een kijkje bij MisterDesign, want ze hebben zat ander moois voor kids!