fbpx
Menu
Creatief & Inspiratie / Thuis zijn

Inspirerende deuren: 4 creatieve opties!

Ze zijn meestal saai, effen en functioneel, maar na een beetje onderzoek heb ik leuke en redelijk makkelijke inspirerende diy deuren voor jullie gevonden! Je hoeft geen superklusser te zijn, want ik heb de inspiratie opgedeeld in: verf, tape, stickers en zagen. Voor iedereen zit er iets bij waardoor je de deur van de kinderkamer echt mee kunt laten doen en een onderdeel maakt van de inrichting. Let’s go!

1. ZagenInspirerende deuren - mini deur
Laten we beginnen bij het meest ingrijpende, het meest moeilijke, maar stiekem ook wel de leukste. Dit gave idee is toch te gek voor een kinderkamer? Een klein eigen deurtje in de grote deur, waar alleen mini-mensjes door naar binnen mogen (en kunnen!). Het is vast iets lastiger dan een vorm uit de deur zagen, scharnieren en een handvat erop zetten, maar de ervaren klussers draaien hun hand hier niet voor om! En ben je lekker op dreef? Dan kun je het zelfs ook nog combineren met één van de andere onderstaande ideeën! 😉

2. Verf
Laat de zaag maar in de gereedschapskist, want het wordt wat gemakkelijker met een likje verf! Je kunt de gehele deur een mooie contrasterende hoogglans kleur geven, waardoor hij echt eruit springt. Je kunt hiervoor natuurlijk ook krijt of magneetverf gebruiken! Wat ik ook een leuk idee vind is om juist de helft van de deur een mooie kleur te geven. Leuk speels voor een kinderkamer. Voor een grappig geometrisch effect ga je lekker met tape aan de gang om mooie lijnen en vormen af te plakken, waarbij je na het verven en het verwijderen van de tape een flitsend resultaat krijgt. Ook een leuke is iets groots schilderen, waar de deur zelf in wegvalt. Op de foto zie je een voorbeeld met de ‘I love you’ tekst, wat erg cute is, maar je kunt natuurlijk ook denken aan een grote vorm, zoals een cirkel, hart of berglandschap, wat de deur voor de helft bedekt. Je hoeft natuurlijk alleen de binnenkant van de deur te doen, dus de rest van je interieur hoeft geen ‘last’ te hebben van deze creatieve uitspatting.

inspirerende-deuren-verf

3. Stickers
Stickers zijn een vrij gemakkelijke manier om je deur toch een bijzondere uitstraling te geven. Er zijn ook ontelbare opties te vinden in verschillende soorten en maten (onder andere via Urbanwalls). Ik vind de polkadots heel erg leuk, vooral voor een meisje. De stickers van Made of Sundays waarmee je de deur omtovert tot een leuke cartoon heb ik jullie al eerder laten zien. Ook kwam ik een grappige tegen voor wat oudere kinderen, met een login scherm!

inspirerende-deuren-stickers

4. Tape
Tape koop je overal en is een goedkope optie om een deur mee te versieren. Zie hier wat leuke ideeën die ik tegen kwam! Het kost wat meer werk, maar je zou kunnen kiezen voor een patroon op je deur. Meet het wel even netjes uit, zodat je niet een stap naar achter doet en je realiseert dat je weer overnieuw kunt beginnen. Met wat leuke lijnen bereik je ook al een heel stoer effect! Iets subtieler, maar niet minder leuk, is de rand van de deur beplakken met een leuk patroon of kleur. Een verrassend effect bij het openen van de deur toch?

inspirerende-deuren-tape

Hopelijk heb ik jullie hiermee wat leuke nieuwe ideeën gegeven, die niet super lastig zijn om uit te voeren. Je kunt alles aanpassen naar je eigen smaak, dus laat die creativiteit maar stromen met die inspirerende deuren!