fbpx
Menu
Erop uit / Mama zijn

Hoog op mijn wishlist… een camper!

Iedereen heeft wel dingen die ze graag zouden willen. Materieel of juist niet. Op mijn wishlist staat…tromgeroffel…een camper! Maar waarom in hemelsnaam?

Altijd blijven dromen!

Iedereen heeft wel dromen of wensen. Buiten de belangrijkste wensen om bedoel ik dan. Het aller belangrijkste is natuurlijk gezondheid voor jezelf en de mensen om je heen en een veilige thuisbasis. De ene moeder droomt misschien van een inloopkast vol met de nieuwste kledingcollecties, de andere moeder zou dolgraag nog één keer met vriendinnen een verre reis willen maken en weer een ander wacht op een romantisch huwelijksaanzoek of een positieve zwangerschapstest. Zal dat er dit jaar misschien van komen? Je leven lang blijf je wensen houden en het is natuurlijk ook fijn dat er altijd wat te dromen blijft.

Met de camper op avontuur!

Zo heb ik ook een droom… Ééntje die te maken heeft met mijn gezin en avontuur. Ook ééntje die zomaar op een dag werkelijkheid kan worden. Ik zou heel erg graag op een dag een camper willen kopen! Geen fancy glimmend Amerikaans ding van 10 meter lang, want ik heb geen vrachtwagen rijbewijs en daarnaast vind ik dit ook niks meer met een camper te maken hebben. Gewoon een leuke en praktische camper van 15 jaar oud ofzo. Het hoeft juist niet super de luxe. Voor iedereen een bed, overdag een plek om met een hoosbui binnen spelletjes te kunnen spelen en koken. Dat moeten we ermee kunnen. Zit er in een camper eigenlijk ook een toilet? Dan zou dat ook prettig zijn in plaats van boven een kuiltje te hangen in de bosjes… 😉

Romantiek of niet?

Ik heb een ontzettend romantisch beeld van een camper. Met het gezin op avontuur, in grote lijnen een route uitstippelen en kijken waar we uitkomen en wat we ontdekken. Iedere dag een nieuwe omgeving en nieuwe belevenissen. I love it! Uiteraard zouden hier ook momenten tussen zitten waarin Otis in de ‘flipmode’ gaat of niet luistert, maar deze vergeet ik graag even voor het mooie plaatje. Deze momenten heb je natuurlijk thuis ook, dus daarvoor hoef je het niet te laten. Ik denk dat het voor een kind ook een super leuke ervaring zal zijn! Tijd voor elkaar, nieuwe plekken en landen ontdekken en gaan en staan waar je wilt. Het vrije leven, een beetje Pipo en Mamaloe, lijkt mij fantastisch!

Plan de campagne

Laten we even terug gaan naar de realiteit. Een camper, die kun je na wat sparen en heel veel blogjes schrijven op een gegeven moment natuurlijk gewoon kopen. Klinkt goed! Otis heeft ook pas schoolplicht vanaf vijf jaar oud. Dat betekent dat ik nog één jaar en één maand de tijd heb om een camper te regelen en met zijn allen een maand of twee op pad te gaan. Dat kan natuurlijk ook in de grote vakanties van school, maar die druktes, daar zit ik dan ook weer niet op te wachten. Als we die camper dan toch hebben, dan kunnen we ook heerlijk veel lange weekendjes weg richting de bossen, duinen of andere mooie plekjes. Whiieehaaa!!!

Camper huren

Oké, eerst misschien even een test-tripje doen. Een camper huren via Travelhome (onderdeel van ANWB én ruim 20 jaar ervaring in camperreizen) om eens te kijken of het echt zo romantisch is als het lijkt… To be continued!

Op zoek naar leuke ‘erop uit’ tips? Check de blog!

Visuals: Shutterstock