fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

Hoe krijgt mijn peuter dat voor elkaar?

Mijn peuter haalt soms trucs uit de kast waar Hans Klok jaloers op is! Helaas ben ik degene die deze trucs mag oplossen, anders had ik er zelf ook jaloers op geweest…

 1. In één dag al je rompers en korte broeken erdoorheen jagen

  Met de kledingcollectie van mijn kind hoef je geen medelijden te hebben, dat zeg ik maar even als eerste. Om het dan alsnog te presteren om in één dag AL je rompers en korte broeken vies te krijgen, met dank aan tandenpoep en ranzige buitenspeel-acties, dan ben je dus best een baas! Ik wil er graag om lachen, alleen ben ik hier in huis degene die de wasmachine bestuurd en de wasmand leeg mag ’toveren’…

 2. Moodswings

  Ken je die grappen over vrouwen en moodswings? Of erger nog: maak je ze zelf? Dat ken je mijn peuter nog niet! Die presteert het om mij in 0,3 seconden te laten switchen van ‘Ik wil je opvreten, zo lief vind ik je‘ naar een status waarbij ik denk ‘WTF, zal ik je gewoon hier achterlaten? Kijkt er iemand?‘. De caissière van de supermarkt groet mij vaak met ‘Sterkte…‘ als ik weer eens met een spartelend en gillend kind probeer om onopvallend langs haar kassa te schuiven.

 3. Vreten tegen de muur

  Dat is toch niet zo’n prestatie, denk je misschien? Uuhhh, jawel hoor! Als je twee weken geleden voor het laatst soep gegeten hebt en je komt dat nu tegen in spetters op de muur, terwijl je zelf een lichte vorm van smetvrees en schoonmaakdrang hebt en je hebt dat dus twee weken lang niet gezien! Get-ver-demme!

 4. Één of soms zelfs twee dagen niet eten

  Iedereen met een beetje overgewicht doet er een moord voor, maar mijn peuter draait er zijn hand niet voor om. Twee dagen niet eten is geen probleem voor hem!  Persoonlijk heb ik ongeveer twee uur na het avondeten alweer lekkere trek, dus ik waardeer zijn doorzettingsvermogen, maar echt gezond kun je het niet noemen!

Hij blijft mij verrassen en ik heb mij erbij neergelegd, terwijl ik zonder te kijken een hand rozijnen tussen de bank vandaan tover… Van wie zou hij dat toch hebben?