fbpx
Menu
Ervaringen & Tips / Mama zijn

Oh no baby: Slaapproblemen deel 4

Hopelijk hier het laatste deel van mijn ‘zoektocht’ naar de heilige graal!

Riagg

Oke, te vroeg gejuicht… Na een week ging het weer slechter en slechter. Zijn er nog opties? Blijkbaar wel! Via het consultatiebureau zijn we doorgestuurd naar het jeugd riagg. Dat klinkt inderdaad nogal heftig, maar ze bieden ook advies en ondersteuning aan bijvoorbeeld baby’s met slaapproblemen. Goed, daar gaan we weer! Na in totaal 2 uur mijn verhaal te hebben gedaan kwam er het advies:

  • Leg 6 spenen in zijn bed, zodat hij als hij er 1 kwijt is, zelf een nieuwe kan pakken. Top, dit ging lekker! Als ik hem in zijn bedje legde wist hij niet hoe snel hij op zijn buik moest draaien om alle spenen te verzamelen en daar bovenop te gaan liggen.
  • Leg een knuffeltje in zijn bed wat naar mama ruikt. Na een halve week met die muis in mijn hemd te hebben gelopen ligt de muis in zn bedje, niet dat hij daarnaar kijkt, maar goed.
  • De muziekaap; deze knuffel met een muziekje moest ipv mama de nieuwe slaapassociatie worden. Steeds als hij ging huilen moest het muziekje aan, ook ’s nachts. Nu is de mijne nogal overgevoelig voor prikkels, dus op het moment dat hij huilde, ik naast zijn bedje kwam en hij rustig werd moest ik dus aan de muziekaap trekken. Je raad het al: teveel herrie, teveel prikkels, dus huilen. Dit advies is na 1 nacht gesneuveld.

Sommige tips zijn dus wel handig en nu in gebruik, maar echt zoden aan de dijk en nachten doorslapen, nee.

in-bed-met-nijn

Aardstralen

Dan probeer je het maar weer over een andere boeg te gooien en hoor je iemand over aardstralen. Na wat googlen kwam ik erachter dat er op sommige plekken energie recht omhoog komt uit de aarde, wat niet zichtbaar is voor het blote oog, alleen meetbaar met professionele apparatuur. Als het bedje van je baby precies op zo’n aardstraal staat, dan kan je baby hier last van hebben met slapen. Wat je kan doen is het bedje op een andere plek zetten of dik zwart landbouwzeil (of een paar lagen vuilniszakken) onder het bedje leggen. Dit blokkeert de aardstraal en kan voor je baby meer rust geven. Ik had hier nog nooit van gehoord, maar als je wanhopig bent, geloof me, dan probeer je alles. Nu ligt er dus dik zwart zeil onder zijn bedje. De plek waar zijn bedje staat is niet doorgemeten, maar ik dacht: baat het niet dan schaad het niet.

Paranormale hoek

Iedereen is bezorgt en leeft erg mee met de slaapproblemen van het spookie. Een bevriende paragnoste heeft nu op hem ‘afgestemd’, om te zien of ze iets zou voelen en erachter kon komen waarom hij zo slecht slaapt. Mijn zoontje slaapt op een open zolder, zonder deur die de kamer afsluit. Overal en alles is energie, dus in je huis hangt ook veel energie. Dit gaat allemaal naar boven en komt dus in ons geval op zolder uit, waar mijn zoontje slaapt. Hij is erg gevoelig voor prikkels en energie, dus dit brengt hem onrust. Wat ons geadviseerd is:

  • Leg een kristal onder zijn bedje, dit is om de ruimte te zuiveren.
  • Hang een klamboe boven zijn bedje, zodat hij zich iets meer geborgen en afgesloten voelt.

Beide hebben we gelijk dezelfde dag gedaan. Let op dat je kindje niet zelf de klamboe of de stof ervan kan pakken. Ik had namelijk (heel erg!) binnen een dag een mummie-tje in bed liggen, compleet ingerold in de klamboe. Nu staat zijn bedje op de klamboe en kan het monster daar dus niet meer mee aan de haal!

Hij heeft vannacht voor het eerst sinds lange tijd weer doorgeslapen! Waar dit aan ligt, geen idee.. To be continued!slapen-in-grote-bed

No Comments

    Leave a Reply