fbpx
Menu
Houten speelgoed / Kind zijn

Fiep Westendorp in het zonnetje met dit houten speelgoed

Generatie op generatie zijn opgegroeid met de tekeningen van Fiep Westendorp. Na al die jaren vieren we feest, want Fiep werd bijna 100 jaar geleden, op 17 december 1916 geboren.

Pluk van de Pettenflat, Otje, Jip en Janneke…

Wie is er niet gek op haar beroemde illustraties? Iedereen heeft wel iets van haar in de kast staan. Jullie kennen toch ook de verhalen van Pluk van de Pettenflat, Otje, de gekke poezen Pim en Pom, de rommelkont Floddertje en de paradepaardjes Jip en Janneke? Iconen van Nederlandse bodem, die met dank aan de HEMA inmiddels ook over de grens steeds populairder worden. Dat is toch iets om trots op te zijn!

fiep-westendorp-ikonic-toys-wooden-puzzle-animals

Speelgoed van Fiep

Haar illustraties zijn al generaties lang populair en blijven tijdloos. Als ze dat toch geweten had op het moment dat ze haar eerste tekening maakte…. Honderd jaar succes moet natuurlijk gevierd worden. Een te gek Nederlands speelgoed merk uit Delft; Ikonic Toys; zet Fiep in het zonnetje door enkele toffe producten te maken met haar illustraties.

Houten puzzels

Er zijn twee houten knopjes puzzels gelanceerd met haar originele illustraties! Bij de ene puzzel staat mijn persoonlijke held, Pluk van de Pettenflat centraal en de andere laat haar mooie dieren zien als thema.

fiep-westendorp-ikonic-toys-wooden-puzzle-the-red-tow-truck

De takelwagen

Naast de twee mooie puzzels is er ook de iconische takelwagen van Pluk, uitgevoerd in hout! Pluk achter het stuur en duif Dollie voorop de motorkap zijn klaar om nieuwe avonturen te beleven. Pluk en Dollie kun je door middel van een magneetje van de takelwagen afhalen. Voor de fans een echt collectors item!

100 jaar Fiep Westendorp

Driemaal HOERA voor Ikonic Toys dat ze deze mooie dame in het zonnetje zetten. Ze heeft iets geweldigs nagelaten met haar tekeningen, waar iedereen dagelijks plezier aan beleefd! Alle Fiep items zijn verkrijgbaar in de Ikonic Toys webshop vanaf €12,50. Hieperdepiep voor Fiep!

fiep-westendorp-rode-kraanwagen-pluk-van-de-pettef