fbpx
Menu
Mama zijn / Verzorging

EHBO voor kinderen: heb jij dat al gedaan?

Als ik vraag of jij EHBO voor kinderen belangrijk vindt, dan neem ik aan dat iedereen daar volmondig JA op antwoord. Op mijn volgende vraag: ‘Heb jij al zo’n EHBO cursus gedaan dan?’ blijft het wat stiller… Gek eigenlijk dat zo’n cursus iets is wat we voor ons uitschuiven. Ik moet namelijk ook bekennen dat ik er in mijn hoofd al een jaar mee bezig ben.

Schokkende resultaten
Er is laatst een onderzoek uitgevoerd waarbij 90% van de ouders geen actuele EHBO kennis bleek te hebben. Om het even erger te maken, had 40% van deze ouders onlangs te maken gehad met een ongeluk met hun kind. Dan zou je verwachten dat er op zo’n moment misschien actie ondernomen wordt? Helaas niet… Één op de drie ouders geeft aan na zo’n ongeval spijt te hebben dat ze geen EHBO voor kinderen hebben gedaan. Benieuwd naar het percentage wat vervolgens écht een cursus doet? Een schamele 5%! Ik ben in shock…

Goede voorbeeld
Ja, ook ik vind het verdomde belangrijk om precies te weten wat ik moet doen als er iets met Otis is. Let’s face it: hij klimt en klautert overal op en nee, dat mag niet van mij, maar luisteren en horen zijn twee compleet verschillende dingen natuurlijk. Hij heeft mij al regelmatig een hartverzakking bezorgd met die enkele keer dat hij überhaupt iets at, wat uiteraard direct in zijn verkeerde keelgat schoot. Ik breng de meeste tijd door met mijn kind en ik wil weten wat ik moet doen, in het geval van een ongeluk. Die kennis lijkt mij toch een stuk rustgevender in plaats van je kind met een wilde ruk uit zijn kinderstoel trekken en als een idioot op zijn rug te gaan rossen, als je begrijpt wat ik bedoel… Bij deze: mijn cursus staat ingepland!

Snel en efficiënt
Als je jezelf al dagenlang boven muffe boeken ziet hangen en wegdommelen bij klasjes, niet doen! Ik snap dat het concept ’tijd’ een behoorlijke drempel kan zijn om te starten met een cursus. Geloof het of niet, maar als alleenstaande moeder met een eigen bedrijf, temperamentvol kind, huishouden en poging tot een sociaal leven heb ook ik weinig tijd. De cursus EHBO voor kinderen die ik ga doen is van IedereenEHBO.nl en deze kost je slechts 8 uur in totaal! Vier uur online voorbereiding thuis en één praktijkles van 4 uur die te volgen is op 200 plaatsen in Nederland. Als je de cursus succesvol hebt afgerond, krijg je een tweejarig certificaat van het Nederlands Rode Kruis. Snel, efficiënt en bovendien BELANGRIJK!

Wist je trouwens dat deze EHBO cursus in de meeste gevallen door je verzekering vergoed wordt? Bekijk in het handige overzicht of dit ook het geval is voor jouw verzekeringspakket.

Ben je benieuwd of jouw EHBO kennis op peil is? Doe dan hier de korte test!

Wil je meer weten over de cursus die ik ga volgen? Kijk dan op de website van IedereenEHBO.nl. Heb jij al EHBO voor kinderen of doe je met mij mee?

opleiding-kinder-ehbo800x400