fbpx
Menu
Ervaringen & Tips / Mama zijn

Driftbui uit ‘The Exorcist’

Zo…. Ik heb inspiratie! Mijn lieftallige zoon had zojuist namelijk een driftbui waar het meisje uit ‘The Exorcist’ een puntje aan kan zuigen. Alles erop en eraan, compleet met een koppie wat ronddraait als een bromtol! Zucht…

Vanmorgen
Vanmorgen? Eigenlijk begon het vannacht al… Meneer vond het nodig om klaarwakker te zijn van 2:30 tot 4:30. Nu is dat niet heel bijzonder voor hem, maar dat betekende wel dat hij helemaal gevloerd was toen de wekker om 6:00 ging en ik hem dus wakker heb moeten maken een uur later. Daar begon het gelazer al, want als je gewoonlijk onder je dekens 3 deuren verder moet niesen wordt het spook al wakker, maar nu het erop aankwam was hij niet wakker te krijgen. Toen mij dat uiteindelijk lukte was hij bloed sacherijnig en ‘hangerig as hell’. Voor 7:30 had ik dus al een paar kleine drifters te pakken. Kleine drifters, mijn eigen combi van driftbuien en hufters, lekker toepasselijk. Eerlijk gezegd was ik er niet heel rouwig om dat ik hem bij ‘het schooltje’ kon afleveren en naar werk kon gaan.

Kook-stress
Ken je dat, dat je al dagen trek in iets hebt? Ik had dat met kaasfondue, maar voor mezelf en Otis maak ik dat niet zo snel. Mijn moeder is daar gek op dus zij kwam eten. Ik haalde Otis op tijd op en zijn humeur was er niet echt op vooruitgegaan helaas. Ondanks dat had ik uiteraard veel teveel boodschappen gedaan en begon met de voorbereidingen. Waar het voorheen altijd prima lukte, ging het vandaag een tikkie mis… Of het nu lag aan het even-snel-tussendoor-iets-afgieten, het niet-constant-roeren of het bloednerveus worden van het moord en brand krijsende kind op de achtergrond, in mijn pannetje leek het er meer op dat ik zelf yoghurt aan het draaien was in plaats van kaasfondue. Grote klonten en natte drab, bleh weg ermee! Zo pontificaal het toilet ingeflikkerd, waarop mijn moeder zei dat het niet kon, omdat die zou verstoppen. Ik was natuurlijk al gefuckt omdat 1. de kaasfondue niet lukte en 2. Otis niet te houden was en dat is niet goed voor mijn taalgebruik. Zelfs mijn moeder, de ervaringsdeskundige (zij het 30 jaar geleden) wist niet wat ze ermee aan moest. Uiteindelijk een nieuwe pan kaasfondue gemaakt, constant draaiend en kijkend naar het resultaat, maar waar het op het oog beter leek dan poging één, ging ook deze versie uiteindelijk de mist in.

Aan tafel
Gezellig eten was er vandaag niet bij, want de driftbui was nog steeds gaande en uitte zich in heel hard schreeuwen, zichzelf achterover gooien in zijn kinderstoel, trappen met zijn voeten, helemaal niets willen, dat alles in de stand door-ramen-en-ruiten. Hiernaast waren er net mensen wezen kijken bij het huis wat te koop staat, dus ik was blij dat ze net weggingen toen Otis en ik thuis kwamen. Ik zie het al voor me ‘Prima huis, maar nee dank je, wat gebeurt er allemaal in dat huis hiernaast, hoor je dat?’. In geen velden of wegen was er tot de kleine driftkop door te dringen en geloof me, ik heb alles in de strijd gegooid. Waar ik normaal echt veel geduld heb, was dat vandaag na twee mislukte pannen kaasfondue ietsjes minder.

The End
Gelukkig komt ook altijd aan The Exorcist een einde en bij mijn kleine spook dus ook. Dan is hij gelijk weer de liefste van de wereld en komt hij lekker knuffelen. Toch was ik blij dat hij op bed lag. Die mega-grote-power-drifters hakken er behoorlijk in! Ach, hij heeft het niet van een vreemde…