fbpx
Menu
Ervaringen & Tips / Mama zijn

De 5 excuses van een moeder

Ik beken: ik gebruik Otis wel eens als excuus! Ik heb daar ook recht op, ik heb hem tenslotte zelf op de wereld gezet en sta non-stop voor hem klaar. Is dat echt zo erg?

Zie hier de 5 excuses van een moeder! (waarbij het kind uiteraard als joker wordt ingezet)

1. Vlekken
Welke vlek en waar dan ook, jouw blouse, de gordijnen, de bank of de sweater van je kind… Altijd naar je kind wijzen! Zonder enige twijfel! Tandpastavlekken zijn hier enorm populair en hardnekkig (zie mijn stuk over ‘Het leed dat tandenpoetsen heet’, waarin ik bovenop Otis ga zitten om hem in bedwang te houden).

2. Afspraken
Afspraken maken als je een kind hebt is al lastig, laat staan als je er twee of meer hebt. Door af te spreken met een andere moeder maak je het jezelf nog moeilijker, want ook al zijn de kids even oud, ieder kind slaapt op een ander moment. Iedereen weet dat je die kleine nachtterroristen vooral moet laten slapen als ze dat eindelijk doen. Daarentegen houden ze jou ook nachten wakker, dus als je wraakgevoelens hebt, leef je vooral uit. Heb je eigenlijk wel zin in die afspraak? Eureka! Je hebt een kind, dus ook een excuus! ‘Oh, dan ligt hij net te slapen’ of ‘Anders kijk ik wel even of ik nog kom als hij wakker is’. Zelf weet je allang dat dit nooit gaat gebeuren. Resultaat: ik kom hoogstwaarschijnlijk in de hel.

3. Moe zijn
Uiteraard ben je moe, helemaal als je kind een nachtbraker is! Alleen vergeet je even te melden dat als het kind om 19:30 netjes op bed ligt dat jij dan best op een redelijke tijd vroeg naar bed zou kunnen gaan. Dat je zelf liever tot 23:00 op de bank gaat hangen en lopen zappen, of in mijn geval werken, terwijl je daarna nog uitgebreid gaat douchen en je haren wassen, dat vergeet je voor het gemak even. Daar lullen we niet over….

4. Stank
Als je iets vreemd ruikt, dan heeft standaard een kind dat gedaan. ‘Oh, dat zal mijn kind wel zijn dan’. Ook al laat een andere volwassene een scheet, dan hou je de schijn ook op door naar je eigen kind te wijzen. Kinderen gebruiken voor vreemde luchtjes, daar hebben niet alleen de ouders het alleenrecht op blijkt in de praktijk.

5. Wijn
Ja, er is wijn in huis en ja dat heb je altijd verdiend! De kinderen leven nog, je huis is soort van schoon (dat is toch net even anders in een huis met kinderen…) en je hebt weer een biologische maaltijd weten te produceren waar ze niet eens naar kijken, laat staan een hap van nemen. Hulde!

Hopelijk ben ik niet de enige die zijn kind als excuus gebruikt. Hebben jullie nog mooie aanvullingen? Dan kom ik in ieder geval niet alleen in de hel terecht… 😉