fbpx
Menu
Jezelf zijn

De 5 beste Nederlandse podcasts voor persoonlijke ontwikkeling 2022!

Podcasts bestaan al een tijd en er zijn er ontzettend veel. Nu kennen we waarschijnlijk allemaal wel Michael Pilarczyk en Cindy Koeman met de ‘Leef je mooiste Leven’ podcast en de ‘100% inspiratie’ podcast van Thijs van Lindhout. Natuurlijk zijn die steengoed, maar wil je wel wat nieuwe inspiratie! Ik heb naar mijn idee, de 5 beste Nederlandse podcasts voor persoonlijke ontwikkeling van 2022 andere op mijn lijstje gezet, die je misschien nog niet kent…

Podcasts luisteren

Eigenlijk vind ik het heerlijk om een podcast te luisteren. Én om te lezen, maar dat is weer een ander verhaal. Velen doen het tegelijk met een andere activiteit, wandelen of de was vouwen, maar ik probeer écht bewust om één ding tegelijk te doen (al wil mijn hoofd soms anders). Ik ga echt zitten voor een podcast om het zo goed te absorberen. Vaak is dat thuis op mijn telefoon, lekker met een koptelefoon op, zodat ik mij goed af kan sluiten. Via de wifi of mijn sim-only abonnement kost het ook nog bijna niks, maar dat is bijzaak.

podcasts persoonlijke ontwikkeling 2022
beste Nederlandse podcasts

5 beste Nederlandse podcasts voor persoonlijke ontwikkeling

1. De Podcast Kronieken

2. Leven Zonder Stress

3. Op Zoek

Donata is echt een pareltje in ons land die ik je niet wil onthouden. Ze weet zo ontzettend veel over de wereld tussen hemel en aarde én heeft een nieuwetijds uitgeverij! Deze aflevering gaat over Donatas ervaring met plantmedicijn en omdat ik dat zelf ook heb ervaren vind ik dat persoonlijk  extra leuk.

Dit is een wat bekendere podcast, maar heeft zeer uiteenlopende onderwerpen en experts die je vele inzichten geven. In deze aflevering wordt gesproken over de kracht van gedachten en wie er nu eigenlijk je gedachten bepaald.

Recentelijk hoorde ik over Marije Dijkstra en al komt er in haar podcast met Naomi van Rhee geen nieuw materiaal mee bij (ze zijn gestopt vorig jaar), is de inhoud nog erg relevant en interessant! Bijvoorbeeld de onderstaande podcast over reïncarnatie en vorige levens.

4. Kukuru

5. Make Love Work

Iedereen kent Giel Beelen, die in zijn Kukuru podcast de connectie met zichzelf centraal heeft staan. Hierbij komen bekende sprekers als Jan Geurtz, Willem Glaudemans en Wim Hof komen geregeld bij hem langs. Zie hieronder een gesprek Els van Steijn, de expert van Nederland in familieopstellingen. Deze kunnen al snel de onbewuste oorzaak laten zien achter ons gedrag.

Dwight en Mariëtte zoeken naar de puzzelstukjes om weer om je eigen levenskunstenaar te worden. In het bijzonder vond ik de onderstaande podcast ontzettend mooi! Hierin spreken ze Anna Verwaal over de imprints die je als mens meekrijgt van voor de conceptie tot en met de geboorte en de impact die dit heeft in je latere leven.

Heb jij nu nog tips waarvan je denkt: deze moeten erbij in je lijstje! Laat het mij dan gerust even weten! Tot slot heb je wellicht interesse in 5 toffe apps voor je persoonlijke ontwikkeling. Check dan de blog!