fbpx
Menu
Houten speelgoed / Kind zijn

Connected houten speelgoed met een prachtig design!

Deze houten poppen communiceren met elkaar door middel van licht, geluid en vibratie. Dat heb ik nog niet eerder gezien, connected houten speelgoed. Deze fantastische nieuwe gadget kwam ik tegen via de webshop in duurzaam design voor kids: Heertje Peertje.

Best of both worlds

Matas Petrikas was op zoek naar het perfecte kado voor zijn dochter. Kinderen zijn in deze tijd zo gek op technologie, dat hij de combinatie wilde maken van moderne technologie met authentiek speelgoed. Zo komen kinderen in aanraking met de hedendaagse techniek, zonder dat het weer extra ‘schermtijd’ kost. Dat wilde hij voorkomen.

Mobiele technologie in een authentiek jasje

Daar ontstonden ze: de Avakai! Een houten poppetje met bijzondere superkrachten ;-). Deze Avakai kunnen aan elkaar gekoppeld worden en communiceren met elkaar. Ook reageren ze op je kind! Ze laten door middel van het lichtje op hun buik kleuren zien, maken geluiden zoals slapen, lachen en brullen en kunnen vibreren. Je kunt met deze poppen natuurlijk diverse rollenspellen doen. Gaan jullie samen op avontuur? Gaat hij voorin je fietsmand, net als E.T? of maak je voor hem een luchtballon om de wereld in te verkennen?

Connected houten speelgoed

Door middel van een app kun je twee houten poppen aan elkaar linken. Leuk bijvoorbeeld voor twee zussen of vrienden. Ook erg speciaal als bijvoorbeeld opa en oma ver weg wonen. Je kunt namelijk via de Avakai ook kusjes naar elkaar toesturen! Als de poppen bij elkaar in de buurt komen, dan gaat hun hartslag sneller. Cute toch? Via de app worden er ook steeds nieuwe updates en toevoegingen gedaan, waardoor je pop zich blijft ontwikkelen. Super cool en met een slick design!

Design

Mij doet hij erg denken aan Eve van Wall-E, maar dan in een houten uitvoering. Hij ziet er in ieder geval prachtig uit! Het minimalistische koppie met oogjes is simpel, strak en stijlvol. Hopelijk is hij net zo aandoenlijk als Eve.

Gadget

Naast het communiceren met elkaar en het strakke design kun je ook echt met de Avakai spelen! Wat dacht je bijvoorbeeld van schatzoeken of verstoppertje spelen? Ook leuk voor papa’s en mama’s die gek zijn op design en technische gadgets! Connected spelen, maar dan zonder schermen!

Verkrijgbaar

Binnenkort zijn de sets verkrijgbaar bij Heertje Peertje voor €139. In een set zitten 2 Avakai poppen, een USB oplader, spel ideeën plus een handleiding. Kun je niet wachten? Dan zijn ze als pre-order te bestellen via de Avakai website!