fbpx
Menu
Houten speelgoed / Kind zijn

Knikkerbaan in de kleuren van de regenboog

Ik heb niet met je geknikkerd! Een uitspraak die niet zo positief bedoeld is (zo goed kennen we elkaar nu ook weer niet, dus take it easy), terwijl knikkeren juist zo leuk is! Althans, ik heb er goede herinneringen aan. Met deze knikkerbaan knikker je op niveau!

Knikkeren vroeger

Ik had een grote zak, vol met knikkers. Vlammetjes, olie bonken, parels, reuze reuze bonken, spikkels, alles had een speciale naam en op het schoolplein ging het er in de pauze heftig aan toe! Een kapotte hoek van een tegel op het plein was de put en je snapt, dat we verschillende knikker spots hadden op school. Mijn moeder had een speciale knikkerzak genaaid van oersterke stof, want die standaard knikkerzak werd zo zwaar dat hij steeds scheurde.

Knikkeren nu

Tegenwoordig lopen ze niet meer zo warm voor een kapotte stoeptegel en heb je supersonische knikkerbanen! Wist je dat dit een hele business is, met verschillende merken en materialen? De ene is nog hoger als de ander, met draaiende bochten, vrije vallen en andere obstakels onderweg.

Knikkeren voor peuters

Voor peuters hebben knikkerbanen iets magisch. Mijn Otis kijk in trance naar de rollende knikker en volgt hem van bovenaan tot onderop en begint dan weer van voren af aan. De meeste knikkerbanen moet je zelf bouwen en kun je steeds opnieuw opbouwen in andere vorm. Super leuk natuurlijk, maar voor een peuter lijkt mij dit nog best ingewikkeld. Ik kwam een knikkerbaan tegen, waarbij je niet het ruimtelijk inzicht van een professor hoeft te hebben!

Regenboog knikkerbaan

Deze knikkerbaan is rond, van hout en heeft alle kleuren van de regenboog! Bovenin zitten drie gaten voor drie knikkers, die zelf draaiend hun weg naar beneden vinden. Denk jij dat peuters dit na twee keer wel gezien hebben? Ik dacht het niet! Ze lijken bijna gehypnotiseerd te raken van het volgen van de knikker en beginnen steeds weer opnieuw. De uitspraak ‘Nog een keer!’ komt hier thuis vaak voorbij en zeker ook bij knikkerbanen!

Grimm’s knikkerbaan

Deze houten regenboog knikkerbaan is van het merk Grimm’s. Ze staan bekend om hun eco-speelgoed, gemaakt van duurzaam hout. Ecologisch verantwoord, prachtig materiaal en gegarandeerd voor uren speelplezier!

Deze mooie bijzondere knikkerbaan is verkrijgbaar bij Little Wannahaves en kost 95,00.