fbpx
Menu
Babykamer - Kinderkamer / Thuis zijn

Breng kleur in de babykamer!


Als je zwanger bent, is één van de leukste voorbereidingen wel het inrichten van de babykamer. Maar kies je nu voor kleur of houd je het toch liever neutraal? Als je kleur in de babykamer wilt, dan kan het kiezen best lastig zijn. In deze blog geef ik je tips én inspiratie!

Hoera, een baby op komst!

Als er een baby op komst is, dan kun je je geluk niet op! Een spannende nieuwe fase komt eraan, van een hopelijk zorgeloze zwangerschap en een nieuwe gezinssamenstelling van een eerste, tweede, of wie weet wel derde of vierde kindje! Het zien van je baby op een echo en het voelen bewegen van de baby in je buik blijft magisch en super bijzonder. Hoe zal hij of zij eruit gaan zien? Zal het een jongetje of een meisje worden? Krijgt het de mond van zijn vader of de ogen van zijn moeder? Allemaal vragen die door jouw hoofd spoken in deze periode…

kleur in de babykamer flexa

Voorbereidingen tijdens je zwangerschap

Tijdens de zwangerschap zijn denk ik de leukste voorbereidingen het kiezen van de naam voor de baby én natuurlijk het inrichten van de babykamer! Voor beide moet je wel echt even gaan zitten. Een naam draagt een kindje tenslotte zijn hele leven mee en een babykamer moet naast praktisch én ook sfeervol zijn. Weet je al welk kamertje voor de baby wordt of moet er eerst misschien een ouder broertje of zusje ‘verhuizen’? Heb je voldoende ruimte voor een ledikant een commode en een lekkere comfortabele stoel, of moet het wat inventiever? Overal zijn oplossingen voor te bedenken!

kleur in de babykamer flexa

Breng kleur in de babykamer!

Je kunt een babykamer natuurlijk neutraal houden met witte muren en lichte meubeltjes, maar misschien mag het wat extremer… Wat kleur in de babykamer kan namelijk heel goed, zonder dat het hysterisch wordt. Je hoeft natuurlijk ook niet alle muren een kleur te geven of een hele muur te schilderen. Je kunt ook kiezen om de onderkant van de muren tot een bepaalde hoogte een kleur te geven, het ‘lambrisering-effect’, maar dan in kleur met verf. Met lichte meubels ervoor, staat het super mooi als de kleur iets feller of donkerder is dan je wellicht in eerste instantie zou kiezen. In plaats van het aanhouden van een rechte lijn bij het verven van de onderkant van de muren, kun je ook kiezen om hier bergen van te maken voor een stoer effect! Of je gaat voor het toevoegen van wat geometrische vormen in een andere kleur. Zoals je ziet zijn er zat inspirerende ideeën, waarvan er vast ook wel iets geschikts voor jou tussen zit. Wist je dat kleuren invloed kunnen hebben op de gemoedstoestand? Groentinten hebben bijvoorbeeld een rustgevende werking.

kleur in de babykamer flexa

Welke kleur in de babykamer?

Dat is natuurlijk een lastige vraag. Welke kleur wordt het in de babykamer? Zie jij jezelf al met die kleurstalen op papier van drie vierkante centimeter voor de muur staan? Geen idee hebbend of het op deze ondergrond dezelfde kleur wordt en welke van de vier kleuren nu het beste past bij wat je in gedachten hebt? Op deze manier is dit natuurlijk eerder een gok. Tegenwoordig is dat gelukkig niet meer nodig, want ik ken toevallig twee handige tools, die jou perfect kunnen helpen bij het kiezen van een kleur voor de babykamer!

kleur in de babykamer flexa

Kies met gemak de juiste kleur!

Zo bestaan er verf testers, die het kiezen van een kleur voor aanstaande ouders een stuk gemakkelijker gemaakt hebben! Zo is er bijvoorbeeld de Flexa Kleurtester, een kleine flacon van de kleur die je in gedachten hebt, met een ingebouwd verfrollertje. Niet afplakken, geen handschoenen aan, gewoon op de muur rollen om een goed beeld te krijgen hoe het eruit gaat zien! Ideaal natuurlijk, want als je twijfelt tussen bijvoorbeeld drie kleuren, dan kun je ze naast elkaar op de muur smeren. Je hebt zo een groter vlak in de juiste kleur, waardoor je veel gemakkelijker een keuze kunt maken!

kleur in de babykamer flexa

Kleur kiezen 2.0

Ook heeft Flexa nog een andere tool, die je wellicht handig vindt om uit te testen. Dit is een App waarin Augmented Reality is verwerkt. Augmented wat? Het klinkt misschien wat ingewikkeld, maar het is heel simpel. Je download de Flexa Visualizer App op je telefoon of tablet en je kunt kleuren kiezen vanuit je omgeving. Heb je bijvoorbeeld een mooie bos bloemen staan, waarvan je de kleur paars echt te gek vind, maak dan een foto en selecteer deze kleur in je App. Vervolgens kun je door middel van een foto of video van de ruimte in één oogopslag de gekozen kleur op de wanden zien. Net echt! Als dat het kiezen van kleur in de babykamer niet gemakkelijker maakt…

kleur kiezen flexa

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Flexa.