fbpx
Menu
Kind zijn / Puzzels

3D puzzels voor het ruimtelijk inzicht

Puzzels zijn al leerzaam, maar 3D puzzels hebben natuurlijk nóg een extra dimensie! Leuk project voor samen met je kind.

Puzzelen voor prof’s

Oké, ik geef het toe. Het ziet er een beetje hoog gegrepen uit. Maar het ziet er ook fantastisch uit! Vind je dat ook niet? Misschien een leuk project om samen met je kindje te doen, of als het te moeilijk is hem of haar te verrassen met het eind resultaat. Puzzelen voor profs!

Puzzelen is leerzaam!

Het in elkaar zetten van puzzels is al leerzaam voor kinderen. Ze moeten niet alleen begrijpen dat de stukjes deel uitmaken van een groter geheel, ook moeten ze scherp kijken welk stukje waar thuis hoort. Puzzelen helpt kinderen met waarnemen, ordenen en sorteren. Ook het zelfstandig bedenken van oplossingen en mogen falen is erg leerzaam. De ruimtelijke oriëntatie wordt ook vergroot, wat weer van pas komt bij onder andere lezen, rekenen en schrijven.

 

3D puzzels

Deze schattige puzzels zag ik online voorbij komen. Zijn ze niet enig? Hoe je dit in elkaar zet, daar heb ik geen idee van. Mijn ruimtelijk inzicht kan wel een oppepper gebruiken geloof ik ;-). Het is even goed puzzelen om te kijken welk stukje op welke plek hoort, maar het resultaat mag er wezen! Ook al maak je hem zelf (of laat je hem maken door een wiskundige ofzo), het resultaat is een te gek speeldiertje, wat niet misstaat als decoratie op de kinderkamer of in de speelhoek!

Verkrijgbaar

Deze toppers zijn van stevig karton en komen helemaal uit Azië. Misschien wordt het tijd dat een Nederlandse webshop deze inkoopt? Deze 3D puzzels hebben leuke prijsjes en zijn echte hebbedingetjes. Het belangrijkste: in Nederland zijn ze nóg niet verkrijgbaar! Wie durft?

Voor wie echt niet kan wachten op een gele giraf, een blauw nijlpaard of zwarte pinguïn… Ze zijn online verkrijgbaar voor nog geen $8,00 per stuk. Ze worden verstuurd met DHL, maar het kan wel even duren voordat ze binnen zijn.