fbpx
Menu
Thuis zijn / Traktaties

10 makkelijke kindertraktaties die nog leuk zijn ook!

Je kleintje wordt weer een jaartje ouder! Een bijzondere tijd, want je staat even extra stil bij het feit dat ze veel te snel groeien. Ook is het een tijd van lichtelijke stress, want naast het vieren van de verjaardag, het verzinnen van een kado en een verjaardagsoutfit, moeten er ook weer makkelijke kindertraktaties gemaakt worden!

Kindertraktaties

Ik probeer er ieder jaar wat leuks van te maken, maar achteraf blijkt het steeds toch best wat werk. Toen mijn kleine prins 1 jaar oud werd, heb ik van kinderbanaantjes 36 x Batman gemaakt (what was I thinking?), die naast erg veel werk ook lichtelijk mislukt waren. Nou ja, in mijn hoofd zag het er een stuk toffer uit.

Tijdens de tweede verjaardag heb ik mij er al iets gemakkelijker vanaf gemaakt met een bekertje gevuld met verantwoorde koekjes en een doosje rozijnen. Deze was versierd met een kaart en foto van de kleine man. Inderdaad niet zoveel aan, maar je hebt tegenwoordig hele toffe uitdeel bakjes en bekers! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze zeemeermin staartjes, lieve eenhoorn bakjes voor popcorn, toffe dieren doosjes of deze ijsjes, waar je perfect een rozijnendoosje in kwijt kunt. Nog gezond ook!. Voor dit jaar heb ik een missie….

Makkelijke kindertraktaties die goed te maken én leuk zijn!

Ik ging op online zoektocht en heb 10 opties gevonden, waar jij misschien ook wat aan hebt. Of ze allemaal even gezond zijn, dat laat ik in het midden :-).

10 makkelijke kindertraktaties voor de verjaardag (die nog leuk zijn ook)

1. Mickey Mouse of Minnie Mouse traktatie

Danoontjes zijn natuurlijk lekker én verantwoord en met deze traktatie ben je ook nog zo klaar. Print wat Mickey Mouse snoetjes (of bestel ze), plak ze op het omgekeerde Danoontje, twee witte kleine stickertjes als knoopjes en klaar is moeders!

Bij de Oreo koekjes schuif je er Minnie oortjes tussen, plak er een strikje op en gaan met dat koekje!

makkelijke kindertraktaties

makkelijke kindertraktaties
2. Snoep panda (via mijn blog collega enSuus.nl, zelf bedacht dus echt crea!)

Hoe leuk is deze snoep panda, gemaakt van spek en dropjes? Het gezichtje is getekend met eetbare stift. Daar heb ik eerlijk gezegd nog nooit van gehoord, maar toen ik las dat je dat in een kookwinkel kunt kopen, verbaasde mij het al niet meer dat ik dat niet wist ;-). Te leuk!

makkelijke kindertraktaties

3. Spek lollies

Of de tandarts hier blij van wordt, dat weet ik niet, maar je bent tenslotte maar één keer per jaar jarig! Rol die spek op, duw er een prikker erin en hopla! Voor een extra moeilijkheidsgraad kun je nog iets doen met gesmolten chocolade, dippen en sprinkels. Mag wel, moet niet. Voor mama’s met grote haast en weinig tijd. 😉

makkelijke kindertraktaties

5. Safari optocht

Jaaaaa, deze is toch zo leuk! Ren naar de Hema voor die leuke kokers met dieren (of bestel ze om tijd te besparen). Thuis wordt hier overigens dagelijks mee gespeeld. Pak 18 doosjes rozijntjes in met leuk verschillend pakpapier. Haal leuk zwart-wit touw om het pakje op de rug te binden en hang er eventueel nog een kaartje aan met: ‘Hoera, het kind is jarig’ of iets in die richting. Uitpakken vinden ze al te gek en rozijntjes zijn nog verantwoord ook. Er blijft ook een leuk kleinigheidje over om thuis mee te spelen. Love it!

makkelijke kindertraktaties

6. Finding Nemo

Deze is voor de Finding Nemo fans (waaronder mijn zoon) echt super leuk. Pak een mandarijn, plak daar de vinnen en strepen van Nemo op, haal wat wiebeloogjes en leg hem in een opgeblazen zak met wat blauwe confetti erin. Succes verzekerd!

makkelijke kindertraktaties

7. Oreo taartjes

Men neme twee Oreo koekjes en plak ze op elkaar met eetbare lijm. Are you kidding me? Nope, bestaat echt! Check de link onder eetbare lijm… Bovenop wat fondant of marsepein, versieren met smarties en een kaarsje. Zo krijgt iedereen een eigen mini taartje! Het kaarsje uitblazen is natuurlijk ook erg leuk.

makkelijke kindertraktaties

8. Indianen zoenen

Lang leve de wiebeloogjes (zie nummer 6) en eetbare lijm (nummer 7)! Hier kun je namelijk ook heel erg goed indianen zoenen mee maken. Knip van gekleurd papier een ‘hoofdband’ en niet daar een vrolijke veer in. Kom maar door met die wiebeloogjes en klaar ben je!

makkelijke kindertraktaties

8. Autoweg met ontbijtkoek

Super leuk als echte jongens traktatie! Gebruik een voorverpakte plak ontbijtkoek als basis. Maak hier met zwart papier en stift een weg op en haal bij de Action een rits met allemaal kleine auto’s. Vroem, vroem, wie heeft de ontbijtkoek als eerste op?

makkelijke kindertraktaties

9. Vishengel

Soepstengels als hengel, dropveter als visdraad en een haaiensnoepje als vangst. Super leuk én gemakkelijk in elkaar te zetten! Niet knippen, niet plakken, nada! Deze valt qua gemak in de categorie spek lollies.

makkelijke kindertraktaties

10. Rubber eendjes

Deze laatste traktatie ziet er ook te gek uit en is lekker kleurrijk. Ken je die kokers met allerlei kleuren rubber badeendjes? Combineer deze met gekleurde ballonnen en bindt ze aan elkaar, samen met een kaartje ter ere van de jarige. Hieraan kun je een doosje rozijnen hangen, of je kunt deze onder het eendje zetten. Ook kun je de eendjes op een ingepakte rijstwafel zetten of iets in die richting. Een blije traktatie voor een blije peuter!

makkelijke kindertraktaties

Heb jij ook zo’n leuke of originele makkelijke kindertraktatie gemaakt? Daar ben ik erg benieuwd naar! Deel gerust een foto hieronder op de blog of op Facebook!

Meer traktatie inspiratie? Je vindt het op de blog!