fbpx
Menu
Ervaringen & Tips / Mama zijn

10 dingen waardoor je je realiseert dat je moeder bent

Moeders zijn vreemde wezens. Ook al dacht je dat jij echt nooit zo zou worden, je kunt er niet omheen. Waarin zijn moeders anders? Zie hier 10 waarschijnlijk herkenbare kenmerken:

1. Vroeg, vroeger vroegst
Het is heel normaal dat de wasmachine al draait om 6:30. Excuse me? Inderdaad, voordat je moeder werd was je wekker nog niet eens gegaan op dat tijdstip toch?

2. Repertoire
Je neuriet allerlei liedjes op de fiets waarvan vrouwen die geen moeder zijn denken: Hmmm, zou dat de nieuwste hit zijn uit de top 40? Uuhh nee, dit zijn namelijk liedjes als Bumba, itsy bitsy spider en de brainwash liedjes die uit de Little People voertuigen komen en die onwijs blijven plakken en stiekem best leuk zijn!

3. Koekoekmoeder-draait-door
Iedereen weet dat baby’s niets terugzeggen, op wat gekraai na. Als je echter met een baby hardop overlegt in de supermarkt wat jullie die avond gaan eten vind iedereen dat volkomen normaal. Dat moet je eens proberen zonder baby… Koekoek!

4. Zeeën van tijd?
Je komt tot de ontdekking dat je op een dag meer tijd aan je kind besteed, dan je überhaupt dacht aan tijd te hebben. (Ja, online leuke webshops afstruinen voor je kind telt ook mee!)

5. Autocorrect
Je wordt gek van de autocorrect op je telefoon, omdat hij de woorden mooie en ruilen totaal niet meer herkent en automatisch omzet in moeie en huilen…. Zucht!

6. Schoonmaken
Een schoon huis zijn maar drie woorden (en een nobel streven), maar je hebt je nooit gerealiseerd dat het zoveel werk zou zijn. Kleine hummeltjes maken zonder enige moeite heel veel troep. Een toepasselijke uitspraak hierbij is toch wel ‘dweilen met de kraan open’.

7. Verrassing!
Wachtkamers bij huisartsen en tandartsen zijn altijd vol en stil. Bij een beweging van één milimeter kan er zomaar heel hard een liedje van dat ene autootje beginnen te tetteren, terwijl je niet eens wist dat die in je tas zat. Surprise!

8. Survivalkit
Je bent altijd voorbereid en hebt op ieder moment je survivalkit paraat: een speen, wat drinken, luiers en doekjes, een klein speeltje en een krentenbol of granenbiscuit. Wat komt er allemaal uit die handtas? Uiteraard vergeet je jezelf hierbij en neem jij met een droge keel stiekem een slokje uit de fles van je kind in de hoop dat niemand dat ziet.

9. Cry baby
Moeders zijn softies en sindsdien totaal niet meer bestand tegen zielige kinderen op tv. Hop daar gaat die kraan weer open!

10. Liefde
Je realiseert je nu pas wat je gemist hebt voordat je moeder werd. Ook al is het soms heftig of moeilijk en moet je veel meer rekening houden met alles, jij hebt namelijk wel echt het allerleukste kind wat er op deze aardbol rondloopt geproduceerd en daar ben je beretrots op!