fbpx
Menu
Geboortekaartjes / Thuis zijn

Zoektocht naar het perfecte geboortekaartje

Als je zwanger bent dan komt er nogal wat op je af! Onder andere de zoektocht naar het perfecte geboortekaartje! Ik laat je wat leuke trends zien ter inspiratie!

Hoera, je bent zwanger!

Huh, zie je dat goed? Twee streepjes of een plusje? Hoera, je bent zwanger! Dat moet je eerst even rustig op je in laten werken. Als je partner het weet, de eerste echo gemaakt is en je er klaar voor bent om het aan de rest van de wereld de vertellen, dan gaat het pas echt beginnen…

perfecte geboortekaartje oh yeah baby

Er gaat een wereld voor je open

Er komt nogal wat op je af namelijk als je zwanger bent! Er moet een babykamer komen en waar dan precies? Ga je nieuwe spullen kopen, ga je struinen op marktplaats naar pareltjes of leen je meubels van vrienden of familie? Jullie kunnen ook gaan nadenken over een naam! Dat kan nogal wat teweeg brengen met twee verschillende meningen! Dan hebben we het er nog niet eens over wat er met je lijf gebeurt en hoe de zwangerschap verloopt…

Zoektocht naar het perfecte geboortekaartje

Bij de geboorte van een kindje wil je dit natuurlijk aan iedereen laten weten! Trotser kun je een mens bijna niet maken. Iedereen mag weten dat jullie kleine prins of prinses geboren is! Nu gaat de jacht naar het perfecte geboortekaartje beginnen…

perfecte-gebortekaartje-oh-yeah-baby

Trends in geboortekaartjes

In de tijd van mijn geboorte had je nog geen internet. Ik weet het, ik kom praktisch uit de steentijd ;-). Mijn ouders gingen naar een drukker toe, kregen een map met 100 voorbeelden erin mee naar huis en moesten daaruit een keuze maken. Tegenwoordig zijn er alleen al honderden websites waarop je kunt zoeken naar geboortekaartjes. Waar moet je beginnen? Nou hier bij mijn inspiratie bijvoorbeeld! Ik heb wat van de leukste geboortekaartjes uitgezocht, die misschien wel wat voor jou zijn!

perfecte geboortekaartje oh yeah baby

1. Watercolour geboortekaartjes

Zelf vind ik dit effect super leuk! Zacht en speels, perfect om de geboorte van je kleine wonder mee aan te kondigen. Mooi als achtergrond of om een bepaald vlak mee te vullen. Een zacht en stijlvol geboortekaartje.

2. Geboortekaartjes met script font en icoontjes

Speelse geschreven lettertypes doen persoonlijk aan. Door deze te combineren met kleine icoontjes, heb je al snel een goede en strakke basis staan voor je kaartje! Een leuke eyecatcher erbij in de vorm van een hart, strik of balk met tekst en je hebt een origineel en strak kaartje.

3. Geboortekaartjes met dieren

Dieren blijven altijd leuk als thema. Misschien begin je wel met een leeuw, konijn of beer op het geboortekaartje en laat je deze terugkomen in de kinderkamer! Stoere en speelse geboortekaartjes.

perfecte geboortekaartje oh yeah baby

Waar moet ik beginnen?

De voorbeelden die ik je hier laat zien komen van drie verschillende webshops: Hippe Geboortekaartjes, Hierbenik geboortekaartjes en hipDesign. Bij deze shops bestel je voor €1,00 al een proefdruk en kun je voordelig kijken wat het uiteindelijke resultaat zal worden. Denk ook even goed na over de papiersoort van de envelop. Hierdoor maak je het kaartje echt af.

Zelf geboortekaartjes ontwerpen

Bij deze websites kun je ook zelf een ontwerp maken en word je stap voor stap door het ontwerp proces geleid. Dit is leuk als je creatief bent of zelf een idee hebt wat je nog niet eerder bent tegen gekomen.

perfecte geboortekaartje oh yeah baby

Het perfecte geboortekaartje

Een geboortekaartje is heel persoonlijk. Wat is jouw smaak en stijl en komt dat erin terug? Wil je een bepaalde mooie tekst erin terug laten komen? Of is er een quote die echt op jullie van toepassing is? Als je het perfecte geboortekaartje tegenkomt, dan moet je denken: dit is hem! Net als bij de naam van jullie toekomstige baby.

Hopelijk heb ik je met mijn inspiratie weer iets verder op weg geholpen in de voorbereiding op de komst van jullie kindje. Dat kleine hummeltje overtreft ieder kaartje!