fbpx
Menu
DIY - Knutselen / Thuis zijn

Tip voor Valentijn: De Kaaspot!

Ja jongens, deze mama is een romanticus! Vorig jaar heb ik deze ‘Kaaspot’ gemaakt voor mijn lief en het was een daverend succes! Als je dus bonuspunten wilt scoren, check dan even mijn tip voor Valentijn!

Dure kado’s? Nope!

Je kunt natuurlijk met Valentijn aankomen met dure kado’s. Een sieraad, parfum, mooie schoenen of kleding. Uiteraard erg leuk, maar voor mij is dit niet waar Valentijn om draait. Liefde kun je tenslotte niet kopen, maar wél voelen! Daarom wilde ik vorig jaar iets bijzonders maken en ging ik op onderzoek uit.

valentijn tip diy

Tip voor Valentijn

Deze tip is gemakkelijk te maken, niet duur, maar kost wel even tijd. Je moet namelijk zelf allemaal leuke eigenschappen van je partner op een rij zetten! Ik pakte een grote weckpot en een stapel gekleurd papier. Deze gekleurde vellen knipte ik in kleine briefjes, waarbij ik op ieder briefje voldoende ruimte had om nog iets op te schrijven. Op ieder briefje staat iets anders, maar elk briefje bevat een reden waarom je van deze persoon houdt. Zoet he? Zo kan je lief iedere dag of op de dagen dat hij niet zo lekker in zijn vel zit een aantal briefjes uit de pot halen en lezen waarom jij zo gek op hem of haar bent. Dus ook leuk voor zussen, ouders, een collega die weggaat of vriendinnen.

Inspiratie voor je briefjes

Omdat het zo zoet is, cheesy eigenlijk, noemde ik het ‘De Kaaspot’. Ik heb toen denk ik twee of drie keer een half uurtje gezeten om alle redenen op te schrijven. Het lijkt lastig, maar als je eenmaal op gang bent, dan komt het vanzelf! Hier wat inspiratie om de creativiteit te laten borrelen.

  • Karaktereigenschappenvalentijn tip diy
  • Waarom laat hij/zij je lachen?
  • Wat maakt hij/zij in jou los?
  • Hoe voel jij je bij deze persoon?
  • Wat heb je van hem/haar geleerd?
  • Hoe zie je jouw toekomst met hem/haar?
  • Wat wil je nog samen ondernemen?

Een goed begin? Vouw als je klaar bent alle briefjes op en stop ze in de pot. Hang er een leuk kaartje aan een touwtje aan met een leuke boodschap erop. Wedden dat je bonuspunten scoort?

Heb je ook een leuk idee voor Valentijn? Deel het gerust! Deze sarcastische Valentijnskaarten zijn ook hilarisch trouwens…

Fijne Valentijnsdag!

Visuals: Shutterstock