fbpx
Menu
Self care

Tip: Biologische verzorgingsproducten in een nieuw jasje!

Koop jij al bewust verzorgingsproducten op natuurlijke basis? Toen ik op de middelbare school zat was er een enkeling die ‘bewust’ bezig was en die alleen bij bepaalde winkels producten kochten en lette op de samenstelling van de ingrediënten. Ik had geen flauw idee in eerste instantie, maar nu kun je er niet meer omheen en is het vrij logisch dat je bewust je keuzes maakt. Ik koop ook steeds meer biologische verzorgingsproducten én ik kwam een pareltje tegen, die ik graag met jullie deel!

Bewust verzorgingsproducten kopen

Persoonlijk merk ik dat ik steeds vaker bewuste keuzes maak bij het kopen van verzorgingsproducten. Het begon een paar jaar geleden bij producten voor de kinderen zonder chemicaliën en onnatuurlijke ingrediënten en het is inmiddels ook voor de volwassenen hier in huis heel normaal om andere producten te kiezen dan voorheen. Tandpasta zonder fluoride (dat verdient een blog apart, want hier zijn de meningen over verdeeld), deodorant zonder aluminium (hier zal ik ook binnenkort meer over vertellen in een blog), crèmes op natuurlijke basis en ga zo maar door. Mijn online mandje bij Holland & Barret wordt bij iedere bestelling steeds voller…

bewuste keuzes verzorging

Urtekram: gecertificeerde organische verzorgingsproducten

Urtekram is een Scandinavisch merk, dat vanuit Denemarken de wereld veroverd met onder andere hun heerlijke organisch gecertificeerde verzorgingsproducten. Ze hebben sinds kort een nieuwe uitstraling en nieuwe productlijnen, die de moeite zijn om eens uit te testen! Guess what… Ik heb een deel al van de biologische verzorgingsproducten geprobeerd!

Een moment voor jezelf

De nieuwe lijn heeft drie heerlijke geuren, ieder met een eigen intentie. ‘Rise & Shine’ met spicy orange blossom en warme krruiden geeft je een kickstart om fris de dag mee te beginnen. ‘Blown Away’ met wild lemongrass is de energy booster van de drie, met een vleugje citrus en de vochtinbrengende eigenschappen van aloe vera. Eindig je dag met de lijn ‘Tune In’, waarin ontspannende lavendel de hoofdrol speelt en je weer heerlijk tot jezelf kunt komen.

Welke producten zijn er dan beschikbaar in deze drie lijnen, hoor ik je denken! Heerlijke shampoo en conditioner voor een weelderige haardos. fijne handzeep en handcrème om je handen goed te verzorgen, plús een body wash en bodylotion om jezelf extra te verwennen. Het complete body en haar pakket dus!

urtekram rise & shine vegan

Voordelen van Urtekram

Er zijn natuurlijk verschillende merken die deze weg zijn ingeslagen. Eerlijk gezegd vind ik hoe meer, hoe beter! Laat het maar steeds normaler worden om terug te gaan naar de natuur, met oog voor de natuur. Dat houdt in dat je goed zorgt voor jezelf, maar ook dat je keuzes maakt die minder impact hebben op het uitputten van de aarde. Hierbij kun je denken aan het kiezen voor merken die geen standaard plastic verpakking gebruiken, maar bijvoorbeeld gerecycled plastic, of hele andere materialen die biologisch afbreekbaar zijn. Een aantal pluspunten van Urtekram op een rij:

  • Vegan en natuurlijke ingrediënten
  • Dierproefvrij
  • Gecertificeerd organisch (door middel van het Ecocert label cosmos.ecocert.com)
  • Verpakking gemaakt van afval van suikerbieten.
  • Zero plastic inside certificaat
  • Suikerbieten verminderen de hoeveelheid CO2 in de lucht, waardoor ze bijdragen aan het terugdraaien van het broeikaseffect

Ga jij het proberen?

Ben je benieuwd geworden? Ik vind het heerlijke producten en heb ze ook al kado gedaan deze maand ;-). De Rise & Shine en Blown Away ranges zijn verkrijgbaar bij Holland & Barrett (hollandandbarrett.nl). Kijk voor meer informatie over Urtekram op urtekram.com.

Meer natuurlijke verzorging vind je op de blog!