fbpx
Menu
Fietsen - Auto's - Hobbelen / Kind zijn

Klassieke loopfiets voor kinderen!

Er zijn ontzettend veel loopfietsen, maar als je van een klassieke loopfiets houdt met een vleugje vintage? Dan komt deze vast op je verlanglijstje te staan!

Nederland fietsland

Nederland staat bekend als fietsland. Iedere Nederlander heeft zeker wel één fiets en vaak zelfs wel meer. Voor kleine kinderen is het daarom belangrijk om hiermee op te groeien. Naast een gezonde dosis ‘Nederlandse cultuur’ krijgen ze beweging en stimuleert het uiteraard ook de motoriek! Voor je het weet rollen ze weg en oefenen ze stiekem al voor de opvolger met trappers en zonder zijwieltjes!

Banwood klassieke loopfiets

Wat vindt je van het ontwerp? Ik vind het helemaal te gek! De frisse kleuren in het frame, die terugkomen aan de binnenkant van de wielen. De licht gekleurde bandjes. Het bruine zadel en de bruine handvaten, afgemaakt met het mandje aan het stuur. Een klassiek ontwerp, maar toch in een fris jasje. Deze stevige fietsjes zijn van Duitse makelaardij en zijn van een hoge kwaliteit. Ze kunnen zeker meerdere rondes mee en voor iedere verkochte fiets wordt er een boom geplant.

Oefenen met balans

Is jouw peuter al aan het oefenen op een loopfiets? Dit is super goed voor de balans en als het uiteindelijk lukt, ook voor het zelfvertrouwen! Als ze het eenmaal doorhebben, dan scheuren ze zo weg. Let dus goed op dat je ze op een veilig plek laat fietsen. Voordat je het weet moet je erachter aan rennen! Ik kan het weten, want mijn peuter gaat geloof ik sneller dan het licht… Zo blijf ik ook lekker in beweging, zullen we maar denken.

Klassieke loopfiets opties

Deze loopfietsjes zijn geschikt vanaf ongeveer 2,5 jaar oud. Het stuurtje kan verzet worden van 50 cm hoog naar 59 cm hoog en het zadel van 32 cm tot en met 40 cm. Is het rieten fietsmandje jou wat te vrouwelijk voor een jongetje dan kun je deze er gemakkelijk zelf vanaf halen. Heb ik al verteld dat hij ook een bel heeft? De fiets is verkrijgbaar in het rood, blauw, groen, zacht roze, zacht geel en wit. Een tof kado voor een tweede verjaardag bijvoorbeeld.

Bij de Gele Flamingo kosten ze €149,00. Als ze zijn uitverkocht kun je ze wellicht bestellen op pre-order. In de Banwood webshop betaal je €159,00, maar dan worden ze gratis wereldwijd verstuurd en kun je kiezen uit alle kleuren. Welke vindt jij het mooiste? Ik neig naar rood of geel!