fbpx
Menu
Mama zijn / Verzorging

Je nieuwe vriend voor doorkomende tandjes!

Ik herinner het mij nog als de dag van gister… Koorts, harde bonken in dat kleine mondje en natuurlijk rode wangen en huilen. Het teken van doorkomende tandjes! Ik kwam eerder deze week een nieuwe gadget tegen die super cool is voor onze kleine aapjes!

doorkomende tandjes

SOS bij doorkomende tandjes!

Kleintjes die tandjes krijgen. Het blijft zielig, omdat je ze niet echt kunt helpen, maar alleen de pijn iets kunt verzachten. Uiteraard bij mama zitten en ik gebruikte voor Otis Dentinox voor een licht tintelend gevoel op die bonkies. Dit leek wel te helpen. Ook komen daar natuurlijk de bijtringen om de hoek kijken met ribbels en die in de koeling kunnen. Otis heeft zijn kikker bijna opgevreten, zo fijn vond hij dat koude apparaat in dat kleine kwijlebakkie!

doorkomende tandjes

Matchstick monkey voor doorkomende tandjes

Ik kwam deze week deze super toffe aapjes tegen van buigbaar siliconen-achtig materiaal. Uiteraard is het buigbare materiaal BPA vrij. Dat betekent dat het materiaal vriendelijk is voor het milieu en dat het geen giftige stoffen bevat. Ook voldoet het aan de FDA eisen voor siliconen producten. De vormgeving is perfect voor die kleine handjes, want naast dat de kleintjes op de ronde armpjes kunnen kauwen, kunnen ze deze ook goed vastpakken. De armpjes zijn op ergonomisch vlak zo gevormd, dat ze altijd bij de pijntjes van je kleintje kunnen komen. Ook achterin het mondje, zonder dat het gevaarlijk is! Het aapje heeft achterop zijn hoofdje een soort ‘my first tandenborstel’ van hetzelfde materiaal, waarmee je kunt oefenen met poetsen of met deze achterkant de doorkomende tandjes kunt masseren.

doorkomende tandjes

Blije aap voor de kleintjes

Deze blije aapjes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en kunnen prima in de koeling én vaatwasser! Gemakkelijk te reinigen dus! Ze zijn praktisch en eigenlijk een must om in huis te hebben. Je kunt namelijk maar beter voorbereid zijn als die tandjes opeens de kop opsteken. Uiteraard is dit ook een super leuk kraamkado! Waar mijn kleine aap met één jaar oud met slechts twee ondertandjes rondliep, ken ik ook exemplaren waarbij de tanden met vier maanden al overal vandaan kwamen. Ouch als je nog borstvoeding geeft!

Deze Machstick monkeys zijn online verkrijgbaar op hun eigen website, maar ook bij Kleine Helden in Haarlem (ook online te bestellen voor €14,95)!

doorkomende tandjes

Meer tips voor verzorging van baby’s en kinderen? Je vindt het op de blog!