fbpx
Menu
Uncategorized

Kriebelhoest tips om de nacht mee door te komen!

Vannacht was het er zo eentje. Geen nacht die je alleen in films ziet, kan ik je vertellen. Deze nacht was het niet Otis, maar was ik degene die liep te spoken door het huis heen met een dikke kriebelhoest! Deze kriebelhoest tips heb ik vannacht stuk voor stuk getest. Daar had ik ruim de tijd voor…

Een nacht met kriebelhoest

Hier thuis loopt iedereen al dagen te snotteren en hoesten, maar de nachten kwamen we allemaal wel redelijk door gelukkig. Ik zeg redelijk, want normale nachten zijn geen nachten waarin we doorslapen met mijn kleine nachtbraker. Vannacht was ik de pineut met een dikke kriebelhoest. Ik voelde mij al schuldig voor mijn geblaf, maar iedereen sliep keihard door mij heen! Ik lag maar te draaien, blaffen en zag het steeds later en later worden. Toch maar even op internet kijken wat ik ertegen kon doen!

kriebelhoest tips

Kriebelhoest tips door mij getest!

Ik had alle tijd om eens te gaan testen, maar omdat ik er helemaal klaar mee was, heb ik tijdens mijn eerste test sessie wel vijf dingen tegelijk geprobeerd. Heel erg statistisch is het dus niet, maar wel real life ;-). Mocht je dus kriebelhoest hebben, check het lijstje dan even goed!

1.Rauwe gesneden stukken ui naast bed

Scherp en goor, maar het viel te proberen… Ik vond een paar sjalotten en die gingen eraan! Op het nachtkastje en meuren maar! Na de eerste testronde viel ik wel in slaap, maar met de tweede had ik iets sterkers nodig. Ik had het idee dat dit beter werkte tegen de verstopte neus. Lucky me, die had ik ook! Griep bingo ten top!

2.Ketjap met citroen

Dit is een soort homemade hoestdrank voor het geval je niets in huis hebt. Het helpt zeker tegen de kriebel en de dikke brij gaat langzaam je keel in, dus laat een verzachtend laagje achter. Hiervoor moet je één theelepel katjap manis mengen met een paar druppels citroen. Klok ‘m weg en hopla, een eigen hoestdrank.

3.Brandnetel thee met honing

Ik ben dus geen honing fan, maar heb het wel altijd in huis. Thee met brandnetel (zonnatura) en wat scheppen honing erin en dan lekker heet nippen. Ook een soort hete verdoving voor je keel! Een makkie, maar of het zo effectief is weet ik eigenlijk niet.

kriebelhoest tips

4.Verhoging van je kussen

Als je een extra kussen onder je kussen legt, dan lig je met je hoofd iets hoger, waardoor er minder snel kriebel in je keel komt. Genoeg om het helemaal te verhelpen was het niet bij mij, maar alle kleine beetjes samen?

5.Gorgelen met zout water

Kokend water laten afkoelen (er zit vast nog wel wat in je waterkoker) en hier wat schepjes zout in oplossen. Hiermee kun je gorgelen. Zelf vind ik het super smerig, maar als je niet kunt slapen van je eigen irritante kriebelhoest, dan doe je alles!

Nadat ik om 2:00 eindelijk in slaap viel werd ik om vier uur weer wakker voor een tweede kriebelhoest partij. Tijd om weer de keuken in te duiken dus en na een uur viel ik weer in slaap. Wat een gedoe!

Vandaag ben ik dus naar de drogist gerend en heb een voorraad aan hoestdrankjes, keelsnoepjes en stoomballetjes ingeslagen. Wat er ook gebeurt, deze kriebelhoest houdt mij hopelijk niet meer wakker! Die rauwe uien komen namelijk mijn slaapkamer niet meer in…

Meer mom life lees je op de blog!