fbpx
Menu
Ervaringen & Tips / Mama zijn

De 10 kenmerken van chronisch slaapgebrek!

Ja, ik mag dat van mezelf zeggen, maar dat weten jullie ondertussen ;-). Hier is geen dokter of deskundige voor nodig, dat weet ik prima zelf! Benieuwd of jij het ook hebt? Kijk dan even hoeveel punten je van de onderstaande lijst af kunt strepen.

1. Je haat mensen die je hoort klagen die een paar nachten slecht geslapen hebben. Nou ja, haten is een groot woord, maar je vind ze wel echt irritant.

2. Je bijna trots gaat vertellen hoe weinig uur slaap je vannacht hebt gehad. Dan ben je toch een beetje ergens ‘de beste’ in. Niet dat mensen daar jaloers op zijn overigens…

3. Je mensen wilt slaan die je hoort zeggen dat ze moe zijn omdat ze gewerkt hebben. Oké, niet slaan, je vind ze wel weer bloedirritant. Je denkt dan bij jezelf ‘Ach, arm schaap, je hebt gewerkt vandaag, maar dat is ook heel erg zwaar en vermoeiend.’ Gggrrrrrrr!

4. Je merkt dat je na een jaar eigenlijk prima functioneert op 3-4 uur slaap per nacht. Ja, zelfs slaapgebrek gaat wennen. Daar mag je best trots op zijn! Het is een beetje als een oorlogswond, you earned your stripes! Dat ze daar nu nog geen ‘avond vierdaagse-achtig’ speldje voor hebben is mij een raadsel…

5. Als dan op een dag de hemel opengaat, en hallelujah, je hebt 6 uur aan één stuk mogen slapen, dan voelt het alsof je een winterslaap achter de rug hebt en je de hele wereld weer aan kunt. Helaas duurt dit gevoel maar een uur of 3.

chronisch slaapgebrek

6. Mensen blijven zeggen dat je er zo goed uit blijft zien, ondanks de slechte nachten. Hallo make-up! Zonder jou kan ik echt de deur niet meer uit. De touche éclat is je beste vriend, maar op sommige dagen laat zelfs hij verstek gaan… Hello baggy eyes!

7. Je kunt je echt niet meer herinneren hoe het voelt om niet moe te zijn. Dat is eigenlijk maar beter ook, want dan weet je ook niet wat je mist.

8. Je kunt je eigen frustratie vaak nog maar net onderdrukken en gelukkig nog gewoon ‘meelevend’ reageren. ‘Ja, je zult wel moe zijn’, en ondertussen denken: MAAR IK BEN NOG VEEL MOEIER!

9. Als je mensen ontmoet die hetzelfde meemaken wil je daar het liefst uren mee praten en die voelen dan meteen als je nieuwe BFF. God zij dank, je bent niet de enige!

10. Je bent vaak samen wakker in de nachten en je gaat dan de raarste dingen doen. Ik ga liedjes zingen of ze verbouwen totdat ze op Otis en mij slaan. Mijn favoriet van dit moment is Britney Spears ‘You drive me crazy, I just can’t sleep’.

Oké, ik kan goed overdrijven, maar de nachtouders onder ons weten dat er echt wel een kern van waarheid in zit. 😉 Missen er nog zaken in het lijstje, deel ze gerust!