fbpx
Menu
Kind zijn / Spellen

6 leuke spellen voor peuters

Wat kun je in godsnaam voor leuke spelletjes spelen met peuters, zal je misschien denken… Ze hebben het geduld van een sprinkhaan met jeuk en kunnen zich nog net niet helemaal goed uitdrukken. Nou, ik vond een aantal leuke spellen voor peuters, die voor papa en mama ook goed te doen zijn.

Spelletjes weer

Het wordt langzaamaan weer spelletjes weer. Dat betekent dat we meer binnen zijn en onszelf binnen gaan vermaken. Knutselen, kleien en schilderen zijn natuurlijk super leuke activiteiten, maar een spelletje op zijn tijd is ook erg leuk en vaak ook leerzaam! Ik vond 6 leuke spellen voor de kleintjes! Ook leuk voor op het december lijstje 😉 .

6 leuke spellen voor peuters

Lotto – Petit Monkey – €9,95 

Dit leuke nieuwe merk Petit Monkey komt uit de koker van één van onze favoriete webshops PSikhouvanjou. Dan weet je gelijk dat het met het design wel goed zit! Bij dit spel zijn er 4 speelborden met de thema’s bos, zee, jungle en wilde dieren. Iedere speler kiest een bordje en alle ronde schijfjes liggen met het plaatje omlaag op tafel. Om de beurt pakt een speler een schijfje en kijkt of het plaatje matcht aan één van de zes plaatjes op zijn bordje. Degene die het eerste zijn speelbord vol heeft met alle zes de juiste plaatjes wint. De vormgeving is te gek met dank aan Helen Dardik.

spellen voor peuters oh yeah baby

spellen voor peuters oh yeah baby

Nijntje geluiden raden – €16,99

Nijntje blijft natuurlijk een knaller (hier in huis in ieder geval)! Bij dit spel pakt iedere speler een bordje met flapjes en 6 plaatjes middenin. De grote geluidenknop staat in het midden en steeds als hier op gedrukt wordt, komt er een geluid uit. Staat het plaatje wat bij dat geluid hoort op jouw bordje? Dan mag je het flapje dicht doen. Degene die als eerste alle flapjes dicht heeft, wint het spel! Goed om de herkenning te stimuleren.

spellen voor peuters oh yeah baby

Animals mix and match – Petit Monkey – €8,95 

Dit spel kunnen de kleintjes alleen spelen of samen. Helen Dardik heeft mooie kleurrijke dieren getekend en opgesplitst in drie kaartjes: het hoofd, het lijfje en de benen. Je kleintje kan zelf het juiste dier bij elkaar zoeken of juist een eigen creatie maken. Dat is misschien nog wel leuker :-).

spellen voor peuters oh yeah baby

Nijntje verstoppertje spelen – €14,99 

Deze is handig voor als je eigenlijk niet zoveel tijd hebt op een spelletje te spelen. Verstop Nijn op een goede plek en laat de kleine aap op zoek gaan. Af en toe zal Nijntje zich laten horen, zodat de kleine weet of hij op de goede weg zit of niet. Kind onder de pannen en jij snel de was opvouwen ;-).

spellen voor peuters oh yeah baby

Memory – Petit Monkey – €9,95 

Dit is natuurlijk een echte klassieker, alleen met super mooie afbeeldingen van Helen Dardik. Leg alle kaartjes met het plaatje omlaag en draai om de beurt twee kaarten op. Zijn ze niet hetzelfde? Dan is de ander aan de beurt. Heb je een set bij elkaar gevonden? Dan mag je het nog een keer proberen. Voor de jongere kinderen kun je dit spel natuurlijk doen met 8 paren kaarten en het zo langzaamaan opbouwen.

spellen voor peuters oh yeah baby

Nijntje stoelendans – €14,99 

Dit is hier thuis ook een knaller! Alle cirkels mogen op de grond gelegd worden en in plaats van zitten op stoelen als de muziek stopt, ga je op een cirkel staan. Heb je geluk? Dan staat er op de onderkant of je punten gescoord hebt met de cirkel van jouw keuze. Met de kleine speelkaartjes kun je het spel aantrekkelijk houden als de kindjes iets ouder worden, door er leuke opdrachten aan te koppelen.

spelletjes voor peuters oh yeah baby

Welk spel lijkt jou het leukste? Als je zelf nog leuke tips hebt, deel ze gerust, dan maken we daar wellicht een nieuw lijstje van!