fbpx
Menu
Babykamer - Kinderkamer / Thuis zijn

14 x de mooiste eettafel inspiratie

Stukje bij beetje knappen we een deel van het huis op. Binnenkort is de eethoek aan de beurt en mijn lief kan niet alleen heerlijk koken, hij gaat ook zelf met de eettafel aan de slag! Even weer ‘in-tunen’ op het interieur en kijken wat voor moois er tegenwoordig te vinden is. Ik ging op zoek naar de mooiste eettafel inspiratie!

Onze huidige eettafel

De eettafel waaraan wij zitten was mijn eerste eettafel toen ik uit huis ging op mijn 22ste. Je snapt, dat deze tafel veel mooie verhalen heeft gehoord, er veel spelletjes aan zijn gedaan en er veel wijn overheen is gemorst. Etentjes met vriendinnen, dates met liefdes, de eerste hapjes van de kinderen, overal was hij bij. Alleen zit ik er nu niet meer alleen aan, maar zijn we hier met zijn vieren in huis. Er moet aan gewerkt worden, gekleurd kunnen worden en er moet natuurlijk véél eten op!

Eettafel inspiratie

Tijd voor iets nieuws dus. Hij mag wat groter en passend bij de rest van de inrichting. Na 15 jaar trouwe dienst kan ik er eigenlijk moeilijk afstand van doen, maar het is tijd. Ik ging dus op zoek naar verschillende eettafel inspiratie om een stijl te vinden ie helemaal bij onze situatie én interieur past!

1.Eettafel wit met hout

Een combinatie van wit met blank hout is altijd mooi en strak. De combinatie met deze stoelen van hout en leer, maakt het extra stoer. Een Scandinavische look met lekker wat groen!

eettafel inspiratiepinterest

2. Eettafel van hout met ronde poten

Er zijn veel houten eettafels, maar ik zie ze niet vaak met ronde poten, die buiten het tafelblad staan. Leuk speels gecombineerd met de stoeltjes van velours en het kleurrijke kleed eronder. Alleen dat kleed is niet zo kind vriendelijk misschien, met alles wat er hier ‘overboord’ gaat…

eettafel inspiratiemydomaine

3. Ronde houten eettafel

Een ronde houten eettafel is leuk, omdat het minder ruimte inneemt. Bij dit exemplaar vind ik de poot erg mooi en een eyecatcher!

eettafel inspiratiefrenchconnection

4. Lage eettafel met kussens

Een lage eettafel met kussens op de grond is natuurlijk niet zo gangbaar, maar wel ontzettend leuk om af en toe te doen met de kinderen. Wij picknicken weleens in de woonkamer met het avondeten op een groot kleed en dat vinden ze fantastisch! Misschien is dit een leuk idee voor de huidige eettafel. Poten korter en bewaren voor speciale avonden…

eettafel inspiratiepinkpepermintdesign

5. Eettafel van marmer

Marmer zie je natuurlijk ontzettend veel en kan natuurlijk ook prima als tafelblad. in dit formaat, met de afgeronde hoeken, het platte blad en de slanke tafelpoten, past dit mooi in een wat strakker en minimalistischer interieur.

eettafel inspiratiefashion-landscape

6. Eettafel met glazen tafelblad

West elm ken ik nog van de tijd dat ik in Dubai woonde. Daar ging ik regelmatig heen om mij te vergapen aan de toffe interieurs. Een glazen tafelblad was in mijn optiek wat oubollig, maar met zo’n Deens uitziend houten onderstel, vind ik het weer super hip! Dat wordt wel constant aflappen met die kinderhandjes!

eettafel inspiratiewestelm

7. Zwarte eettafel met metalen pootjes

Dat is een mooie! Strakke lijnen in zwart hout met als speels detail onderaan de tafelpoten een stukje koperkleurig metaal! I like it!

eettafel inspiratiehomestolove

8. Ronde eettafel met koper kleurige voet

Bij deze eettafel is de centrale voet lekker opvallend in koperkleurig metaal. Persoonlijk lijkt het mij niet zo praktisch, want waar gaat iedereen zijn voeten laten? Het ziet er wel tof uit en de stoeltjes erbij en het kleed eronder maken het helemaal af.

eettafel inspiratiestudiodiy

9. Robuuste eettafel met zwart stalen frame

Gek op de industriële look? Dan is deze eettafel iets voor jou! Een grof, dik, houten tafelblad, in combinatie met een dikke, stalen frame eronder, geven deze tafel zijn stoere uitstraling.

eettafel inspiratie5rbesh

10. Ronde houten slanke eettafel

Donker, slank en fijn hout maakt deze ronde eettafel subtiel in de ruimte. Het is geen kolos van een tafel, maar doet precies wat hij moet doen. Ideaal voor wat kleinere ruimtes.

eettafel inspiratieessenziale-hd

11. Landelijke houten eettafel

Deze eettafel past perfect op een boerderij of een woning met een landelijk interieur. Grof hout, veel ruimte en van hetzelfde materiaal een leuk bankje erbij. Top natuurlijk, want daar passen veel kinderen op!

eettafel inspiratiescholhouse

12. Ronde witte kunststof eettafel

Een ronde eettafel staat ook erg mooi als je een vaste hoek of bankje in je woning hebt! Het is misschien niet de meest voor de hand liggende keuze, maar dat maakt het nu nét speels en eigen!

eettafel inspiratiepinkpeppermintdesign

13. Houten eettafel met karakter

Dit vind ik mooi. Misschien omdat het hout leeft en het lijkt alsof er veel aan gezeten wordt. De kruisverbinding op de kopse kanten maken hem extra stoer. Deze heeft het gevoel van mijn huidige eettafel, maar ja, je wilt juist iets anders natuurlijk…

eettafel inspiratiedecordolphin

14. Met hout ingelegd eettafel

Een stalen frame met hout ingelegd zou niet mijn keuze zijn op een vergelijkbare houten vloer, maar juist wel op een vloer van een ander materiaal. Een gegoten vloer of sfeervolle tegels bijvoorbeeld. Tof ook met dat bijpassende bankje erbij.

eettafel inspiratiemacailabritton

Eettafel zoektocht

Dat wordt dus even goed zoeken naar de juiste stijl, het juiste materiaal, de juiste vorm en de juiste afmeting. Daar gaan we zeker uitkomen! Laatst hebben we eettafels bekeken bij onder andere Woonexpress. Daar hebben ze mooie stijlen met combinaties van materialen (hout en staal), maar ook van hout met kleur. Ook ronde eettafels hebben we gezien met toffe poten en de kruisverbanden die sommige tafels dat stoere effect geven kwamen ook voorbij. Bekijk de collectie eettafels hier.

Tips bij het kiezen van een eettafel zijn altijd welkom, dus als je ze wilt delen, graag! Meer interieur tips vindt je op de blog!