fbpx
Menu
Ervaringen & Tips / Mama zijn

Tante zijn, de wereld op zijn kop!

De vorige keer vertelde ik jullie mijn eerste ervaringen als tante. Na 3,5 jaar ben ik inmiddels wat meer ervaren en zal ik jullie wat ‘praktische’ tips geven.

Tante zijn is top!
Tante zijn is zó leuk, ik wens het echt iedereen toe. Het is confronterend, hilarisch, ook wel eens vermoeiend en erg leerzaam. Elke keer weer, weten die 3 mij te verbazen. De Anna en Elza (?) fantasiewereld, de woordenschat die met de minuut stijgt, glijden, gooien, zwemmen en de allerkleinste neef die als een krabbetje met zijn loopstoeltje overal doorheen crost. Als ik ze een week niet heb gezien, heb ik alweer heel wat gemist. Voor ik het weet leggen ze me uit wat erosie is en wie de presidentskandidaten zijn voor de verkiezing van 2025 in Amerika. Tot die tijd, kan ik ze nog alles wijsmaken en daar maak ik dan maar gretig gebruik van.

Tips & tricks voor tantes 
Bij deze wat tips & tricks:

 1. Degelijke tantes zijn er genoeg. Be that Rebel! (tenzij je een wraakzuchtige broer of zus hebt) ‘Tuurlijk mag jij een plaktattoo, zwarte lippenstift en een 2Pac strik op je hoofd’
 2. Zeg niet alles wat in je opkomt. Op de verkeerde momenten hebben die kleine papegaaien opeens geen bananen in hun oren.
 3. Blijf je eten? Zorg altijd dat je naast het kind zit wat het minste eet. De rest mag jij.
 4. Zin in een lachkick? Trek je neefje een knalroze tutu aan en laat hem balletten op het nummer van Frozen.
 5. Ben je klaar met je taak als levende klimpaal of heb je Dikke Dik al 4 keer voorgelezen? Ze zijn makkelijk af te leiden en hebben snel aandacht voor iets anders. Maak daar gebruik van!
 6. Je hebt het recht om lachend onder een volle luier uitkomen. ‘Alsjeblieft, je (klein)kind heeft een grote bah gedaan.’
 7. Beloof nooit een koekje als beloning, want dat weten ze een week later nog steeds.
 8. Leer ze hippe liedjes waar ze betekenis van de tekst nog niet kennen en de woorden nog niet van kunnen uitspreken. Het liedje van Ronnie Flex en Lil Kleine doet het erg goed bij ons.

Voordelen van tante zijn
Nóg meer voordelen van een tante:

 1. Onbeperkt kusjes (bij neefje 2 is dat geen zekerheid), knuffels en stralende glimlachen als je       binnen komt lopen.
 2. De woorden: ‘Tanti, ik heb jou zo gemist. Ik laat je nog meer gaan’ en ‘Tietah, nog meer kussuh’ als neefje 2 eindelijk in zijn kusjesbui is. Dan neem ik het er ook maar echt van.
 3. Onvoorwaardelijke liefde (hoop ik)
 4. Gratis geheugentest, conditietest en sportschool in 1.
 5. Je bent zelf weer even kind en dat is heerlijk!
 6. En na al het verstoppen, overgooien, haren vlechten en pleisters plakken.. Kun je thuis kindloos op de bank ploffen, voor de zoveelste aflevering Suits en verdrinken in de ogen van Harvey Specter.

Het leven van een ‘Tanti’ is zo slecht nog niet.

OYB tante de wereld op zijn kop


Hi, ik ben Syl! Interieurfreak en héle trotse ‘Tanti’ van mijn 3 oogappels: 1 nichtje en 2 neefjes (‘12, ‘13 en ’14). Samenwonend in Noordwijk en geboren in ’86. Net op tijd thuis, om niet tussen de tapijtrollen en gordijnstoffen geboren te worden. Hier komt waarschijnlijk ook mijn hobby vandaan. Bijna alles wat met wonen te maken heeft, word ik ongelofelijk blij van. In het dagelijks leven ben ik het breintje van mijn eigen blog: www.houseofsyl.nl en accountmanager voor een fabrikant in vloerkleden.