Oh yeah baby privacy verklaring 

Deze privacy verklaring is opgesteld naar aanleiding van de Europese GDPR (General Data Protection Regulation) en AVG (Algemene Vordering Gegevensbescherming) privacy wetgeving, die op 28 mei 2018 van start gaat. Deze privacy verklaring heb ik opgesteld op basis van de richtlijnen van www.veiliginternetten.nl, aangevuld eigen inzichten. Mocht er toch iets niet geheel duidelijk zijn, neem dan gerust contact me mij op.

Oh yeah baby, gevestigd in Nederland (voor adresgegevens of telefoonnummer graag contact opnemen via all@ohyeahbaby.nl), is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

1.0 Persoonsgegevens die wij verwerken

Oh yeah baby verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het invullen van het contact formulier of jouw reactie op één van onze artikelen of winacties op de blog of op Facebook.

1.1 Standaard persoonsgevens

Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij (deels) verkrijgen bij het invullen van het contactformulier en/of reageren op een blogpost of onze social media kanalen. Wij willen je wijzen op het feit dat deze gegevens ten allen tijden vrijwillig aan ons verstrekt worden bij het zoeken van contact en/of het accepteren van onze cookie verklaring.

– Voor- en/of achternaam
– Adresgegevens
– E-mailadres
– IP-adres
– Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt bijvoorbeeld in correspondentie en telefonisch
– Gegevens over jouw activiteiten op onze website
– Internetbrowser en apparaat type
– Social media profiel info (denk aan je profielnaam, url naar je profiel en eventuele profielfoto)

1.2 Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens

De intentie van de blog Oh yeah baby is om lezers te inspiren en informeren over onderwerpen die bij jonge gezinnen aan de orde zijn. Er staan ook betaalde samenwerkingen op de blog, zodat wij van onze hobby ons werk kunnen maken. De gegevens die wij verzamelen zijn bedoeld om de blog te blijven verbeteren en aan te passen naar jullie interesses. Onze website / blog heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Dit is ook niet de groep waar wij ons op richten. Dit zijn de zwangere vrouwen en jonge moeders / gezinnen. Bezoekers onder de 16 jaar mogen wel onze website bekijken, indien ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren tijdens een wesite bezoek of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via all@ohyeahbaby.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

1.3 Verwerken persoonsgegevens

Dit gedeelte gaat over het doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken. Oh yeah baby verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren. Denk bijvoorbeeld hierbij aan het contacteren voor een samenwerking of een deelname aan een winactie.
  • Oh yeah baby analyseert jouw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van onderwerpen voor blogs en winacties af te stemmen op jouw voorkeuren.

2.0 Geautomatiseerde besluitvorming

Oh yeah baby neemt geen besluiten op basis van geautomatiseerde verwerkingen over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Oh yeah baby) tussen zit.

Oh yeah baby gebruikt de volgende computerprogramma’s of -systemen:

  • Google AnalyticsDit systeem ‘leest’ het gedrag van de website bezoekers, waardoor zaken kunnen zien als de leeftijd van de doelgroep, de region waar de meeste bezoekers vandaan komen, hoe lang de bezoekers op de website zitten en welke artikelen er gelezen worden. Deze gegevens worden gebruikt om keuzes te maken als: extra blogs schrijven over een bepaald onderwerp, omdat dit de websitebezoekers interesseerd. Ook worden enkele globale gegevens (nooit gedetailleerd) zoals het aantal unieke bezoekers per maand en aantal pageviews per maand (indien gewenst) verstrekt aan potentiële klanten, zodat zij de waarde van de blog kunnen beoordelen. Het programma Google Analytics voldoet uiteraard ook aan de Europese AVG privacy wetgeving. Wil je hier meer over nalezen, dan kan dat hier.
  • Google AdsenseGoogle Adsense gebruikt de gegevens van websitebezoekers, zoals eerder bezochte websites of onderwerpen, om gerichte advertenties te tonen aan de website bezoekers van Oh yeah baby. Hierdoor zie je bijvoorbeeld advertenties van leuke webshops gerelateerd aan kids lifestyle, in plaats van een alpaca boerderij (wat natuurlijk ook leuk is, maar misschien minder relevant). Het programma Google Analytics voldoet uiteraard ook aan de Europese AVG privacy wetgeving. Wil je hier meer over nalezen, dan kan dat hier.
  • Pixel trackerIn sommige gevallen van een samenwerking, wil de klant ‘meekijken’ met de resultaten van de blog. Dan wordt ons gevraagd een tracking pixel te installeren. Dit is een klein stukje onzichtbare code (aangeleverd door de klant), waardoor de klant bepaalde informative kan inzien. Deze algemene gegevens, zoals tijd op de website of clicks op links, kunnen door hen gebruikt worden voor analyse doeleinden.
  • Social Media connectiesOp de blog kun je reageren, maar ook op Facebook of Instagram. Vanaf de website kun je ook naar onze social media kanalen linken en/of doorklikken om informative hier te delen. Deze social media kanalen zijn gekoppeld aan de blog, zodat je gemakkelijk met jouw, bijvoorbeeld ingelogde, Facebook profiel, een reactie kunt plaatsen en is het hierdoor niet nodig om een eigen profiel op Oh yeah baby aan te maken. Deze connecties worden puur gebruikt voor gebruiksgemak.
  • Affiliate systemenOp Oh yeah baby kan het voorkomen dat er links naar uitgaande websites zijn, waar een affiliate link achter zit. Dit betekent dat een derde partij kan zien, wanneer er een aankoop gedaan is via Oh yeah baby (een klant die via een link op Oh yeah baby een aankoop doet op een externe website). Over dit soort aankopen krijg ik een klein percentage. Hier moeten tenslotte ook de rekeningen betaald worden. Bij het doen van een aankoop op een externe website (anders dan Oh yeah baby), is de desbetreffende website verantwoordelijk voor de persoonsgegevens en verwerking hiervan. Wil je hier meer over weten, dan kun je op de betreffende website de privacy verklaring en / of cookie verklaring bekijken.

2.1 Bewaren van persoonsgegevens

Oh yeah baby bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld.

Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens:

Samenwerking en/of PR contact
Bij het invullen van het contactformulier of het e-mailcontact om mij informative toe te sturen of een samenwerking aan te gaan, worden deze gegevens niet langer bewaard dan nodig is. Denk hierbij aan communicatie en gegevens om een factuur te kunnen opstellen. Na het afronden van de samenwerking worden persoonsgegevens, zoals het e-mailadres, de contactpersoon en eventueel de factuurgegevens maximaal twee jaar bewaard, in het geval van een eventuele vervolgsamenwerking. Mocht je eigen gegevens eerder uit onze systemen verwijderd willen zien, neem dan contact met ons op. We zullen je gegevens dan zo spoedig mogelijk te verwijderen.

Contact met betrekking tot reageren of een winactie
Bij het contact over het winnen van een prijs, zullen de gegevens als de naam, het adres en het e-mailadres niet langer dan een jaar bewaard worden. Mocht je eigen gegevens eerder uit onze systemen verwijderd willen zien, neem dan contact met ons op. We zullen je gegevens dan zo spoedig mogelijk verwijderen. In het geval van het achterlaten van een reactie op de blog naar aanleiding van een artikel, dan worden deze gegevens automatisch onder het artikel opgeslagen, met link naar het Facebook profiel. Oh yeah baby is niet verantwoordelijk voor deze gegevens en deze kunnen ten allen tijden door jou of ons weer verwijderd worden. Mocht je hier hulp bij willen, neem dan even contact met ons op.

Gegevens met betrekking tot het websitebezoek
Onder 2.0 staan de externe systemen beschreven waarmee wij werken. Met deze partijen hebben wij overeenkomsten afgesloten, waardoor wij voldoen aan de Europese GDPA / AVG privacy wetgeving en bewaren wij gegevens over het websitebezoek voor het gebruik van analyse- of advertentiedoeleinden niet langer dan noodzakelijk is.

2.2 Delen van persoonsgegevens met derden 

Oh yeah baby verkoopt jouw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Oh yeah baby blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

3.0 Cookies, of vergelijkbare technieken

Deze website, www.ohyeahbaby.nl, maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Wij gebruiken analytische cookies om het gedrag van jullie, de bezoekers, te analyseren en aan de hand van deze gegevens de website te verbeteren. Daarnaast kan het voorkomen dat derden tracking cookies plaatsen om bijvoorbeeld gepersonaliseerde advertenties te tonen. Hierdoor zie je bijvoorbeeld advertenties van leuke webshops gerelateerd aan kids lifestyle, in plaats van een alpaca boerderij in Zuid Spanje (wat natuurlijk ook leuk is, maar misschien minder relevant).

Wanneer je op accepteren klikt, geef je toesteming voor het plaatsen van cookies, welke je ten allen tijden weer van je eigen computer kunt verwijderen.

Oh yeah baby gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Oh yeah baby gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. Ook bijvoorbeeld de mogelijkheid op via jouw Facebook account een bericht te ‘liken’ of te reageren, gebeurt via een cookie, die in dit voorbeeld, door Facebook geplaatst is. Dit worden tracking cookies genoemd en zijn cookies die gekoppeld zijn aan jouw social media kanalen. Wij hebben in Google Analytics aangegeven dat wij geen gegevens van bezoekers willen delen met Google én dat we een stukje code hebben toegevoegd, waardoor jouw persoonlijke IP adres anoniem blijft. Deze instellingen zijn gedaan naar aanleiding van de richtlijnen Autoriteit Persoonsgegevens. Bij jouw eerste bezoek aan onze website informeren wij jou over de cookies die we gebruiken en vragen wij jouw toestemming voor het plaatsen ervan.

3.1 Afmelden en/of wissen van cookies

Je kunt je ten allen tijden afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/

3.2 Cookies van derden

Op deze website worden ook cookies geplaatst door derden. Dit zijn bijvoorbeeld adverteerders en/of de sociale media-bedrijven. Hieronder een overzicht:

Partij die de cookie plaatst Reden voor cookie plaatsing Link naar privacy en cookie verklaring (en meer gedetailleerde info)
Google Analytics Surfgedrag in kaart brengen om zo een compleet beeld te krijgen van de websitebezoekers in het algemeen. Doel: oh yeah baby nog beter laten aansluiten op de interesses van de website bezoekers. https://support.google.com/analytics/answer/6004245
Google Adsense Op Oh yeah baby vindt je advertenties op basis van jouw eerdere surfgedrag. Hierdoor zie je bijvoorbeeld webshops of merken gerelateerd aan kinderkleding, in plaats van een locale Griekse radiozender. https://support.google.com/adsense/answer/1348695?hl=en
Bol.com Op Oh yeah baby staan (affiliate) links naar producten die verkocht worden via Bol.com. Bij een aankoop via een link vanaf Oh yeah baby, ontvangen wij hier een klein percentage over. https://www.bol.com/nl/m/privacy-policy
Facebook Facebook kan cookies plaatsen op het moment dat jij bijvoorbeeld reageert of iets liked via jouw Facebook profiel. Via een al ingelogd Facebook profiel reageren is gebruiksvriendelijker ten opzichte van een losstaand Oh yeah baby profiel aanmaken en wij kiezen voor gebruikersgemak. https://www.facebook.com/legal/FB_Work_Privacy
Instagram Instagram kan cookies plaatsen op het moment dat jij bijvoorbeeld doorklikt naar het Oh yeah baby Instagram profiel via jouw ingelogde Instagram profiel. Linken via een al ingelogd Instagram profiel is gebruiksvriendelijker ten opzichte van een losstaand Oh yeah baby profiel aanmaken en wij kiezen voor gebruikersgemak. https://help.instagram.com/478745558852511
Pinterest Pinterest kan cookies plaatsen op het moment dat jij bijvoorbeeld doorklikt naar het Oh yeah baby Pinterest profiel via jouw ingelogde Pinterest profiel. Ook als je een afbeelding vanaf Oh yeah baby wilt pinnen op jouw eigen Pinterest account, dan kan dit het geval zijn. Linken via een al ingelogd Pinterest profiel is gebruiksvriendelijker ten opzichte van een losstaand Oh yeah baby profiel aanmaken en wij kiezen voor gebruikersgemak. https://policy.pinterest.com/en/privacy-policy
Twitter Twitter kan cookies plaatsen op het moment dat jij bijvoorbeeld doorklikt naar het Oh yeah baby Twitter profiel via jouw ingelogde Twitter profiel. Ook als je een artikel vanaf Oh yeah baby wilt delen op jouw eigen Twitter account, dan kan dit het geval zijn. Linken via een al ingelogd Twitter profiel is gebruiksvriendelijker ten opzichte van een losstaand Oh yeah baby profiel aanmaken en wij kiezen voor gebruikersgemak. https://twitter.com/en/privacy

 

3.3 Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen 

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Oh yeah baby en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken te verwijderen of in te zien.

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar all@ohyeahbaby.nl.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek .  Oh yeah baby wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

4.0 Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Oh yeah baby neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Oh yeah baby draait bijvoorbeeld op een SSL certificaat, wat inhoudt dat de website extra beveiligd is.

Wij werken op Apple computers, die al minder vatbaar zijn voor virussen en externe aanvallen. De computers zijn encrypted en beschermd met een sterk wachtwoord. Updates worden direct uitgevoerd.

De Oh yeah baby email is beschermt met sterke wachtwoorden, en 2-factor authenticatie.

Wij verwerken eventuele extra informatie die de klant ons geeft uitsluitend voor het uitvoeren van de opdracht en niet voor andere doeleinden. Wij delen deze informatie niet met derde partijen tenzij dit onderdeel uitmaakt van de overeenkomst.

Oh yeah baby is een website via WordPress. Zie hier de WordPress specifieke beveiliging:

  • Alle gebruikers hebben 2-factor authentication
  • Beveiliging via SSL
  • Toegang tot de .htaccess en wp-config.php files is afgeschermd.
  • XML-RPC is uitgeschakeld
  • Bad bots worden geblokkeerd
  • DDOS aanvallen worden gemitigeerd
  • SQL Injection Attacks, Cross Site Scripting (XSS) worden tegen gegaan
  • Logins van beheerders worden gemonitord zodat er geen toegang is door ongeauthoriseerde gebruikers.
  • IP adressen worden na 3 verkeerde logins op een blacklist gezet en voor 30 minuten geweerd.
  • Toegang tot PHP files van de website is geblokkeerd.
  • Gebruikers die met admin gebruikersnaam willen inloggen worden verbannen van de site.
  • Veranderingen in files op de website worden gemonitord en emails worden verstuurd wanneer er files worden aangepast.
  • Gebruikers die in korte tijd veel 404 errors veroorzaken (10 binnen 5 minuten), wat een mogelijk veiligheidsrisico is, worden permanent van de website verbannen.
  • Beheerders van de site moeten een sterk wachtwoord hebben.
  • Er wordt twee keer per dag gescand op malware, blacklisting status, website errors, en verlopen software.
  • WordPress, Plugin en Thema Updates worden automatisch geinstalleerd. Wanneer er verouderde software op de site wordt gebruikt dan wordt er een extra beveiligingslaag aangezet.
  • Er wordt twee keer per dag gechecked voor updates van de software en plugins.

Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact via all@ohyeahbaby.nl.

Contactgegevens:

https://www.ohyeahbaby.nl

Voor adresgegevens of telefoonnummer, stuur een e-mail naar claudia@ohyeahbaby.nl. Ook ik heb namelijk mijn privacy en zit niet te wachten op dranghekken met fans in vijf rijen dik als ik mijn kind naar school breng ‘s ochtend. 😉

Deze privacy verklaring is met de beste intenties opgesteld en ik heb geprobeerd om hem zo compleet en overzichtelijk mogelijk te maken (ook al ben ik geen advocaat). Mocht je dus toch nog iets missen of hier gedetailleerde vragen over hebben, neem dan gerust contact met ons op via Claudia@ohyeahbaby.nl.