fbpx
Menu
Ervaringen & Tips / Mama zijn

Ontslonsen in 5 stappen!

Als je net moeder geworden bent dan heb je wel wat anders aan je hoofd dan uren in de badkamer door te brengen om er goed uit te zien. Vroeger stond je voordat je naar een feestje ging soms 1,5 uur te draaikonten over wat je aan zou trekken, hoe je je haar zou doen en welke schoenen het beste bij je outfit paste. Times are changing! Nu ben je blij dat je iets aanhebt wat ‘schoon’ is…

Op een bepaald moment realiseer je je dat het wel weer tijd is om wat aandacht aan jezelf te besteden en te ontslonsen, omdat je standaard van verzorgd toch wat anders is dan in het pre-baby tijdperk. Volg deze 5 stappen en je bent weer ‘back in business’!

  1. Je voelt je echt veel lekkerder als je er leuk uitziet en de moeite doet hiervoor. Dat is gelijk ook een mooie reden om er elke dag even uit te gaan, dan heeft de buitenwereld er ook nog wat aan.
  1. Jou dagelijkse douche is jou rustmoment en geniet daarvan! Je hoort even niets, gooi een heerlijk masker op, smeer je lekker in en ontspan!
  1. Laat je heerlijk knippen bij de kapper. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik was al 1 jaar en 3 maanden niet meer geweest en je kon mij uittekenen met een grote knot op mijn hoofd. Neem een frisse nieuwe coupe en maak gelijk een afspraak voor de volgende keer als de welbekende stok-achter-die-deur.
  1. Ga ’s avonds een keer lekker wat leuks doen met vriendinnen. Hier krijg je echt energie van, ook al ben je moe en wil je niets liever dan die romantische comedy, die je eigenlijk toch al gezien hebt, kijken en op de bank hangen. Heb het even over wat anders dan baby’s en lach samen om wat jullie allemaal meemaken.
  1. Koop een mooie nieuwe outfit voor jezelf. Het is oké om niet al je geld aan die kleine frutsel uit te geven. Later zien ze hun kinderfoto’s en vinden ze allemaal dat ze er belachelijk uitzagen, net als wij nu. Ook al zeggen we dat dit toen mode of hip was. Van een nieuwe leuke outfit wordt je blij, ik tenminste wel!

Conclusie: neem wat tijd voor jezelf en zorg ervoor dat je er goed uit ziet. Het gaat erom dat je blij wordt als je in de spiegel kijkt, zelfvertrouwen staat namelijk iedereen!