fbpx
Menu

Let’s face it, als alleenstaande moeder staat uitgaan niet meer bovenaan de prioriteitenlijst en dat is prima. Dat was vroeger wel anders. Tijdens mij studie was ik vaak in het uitgaansleven te vinden. Dat ook vaak tot wel drie avonden per week. Dan heb ik het niet over een drankje drinken in een kroeg, maar echt dansen in een club. Het uitgaan en vooral je outfit was toen ook echt anders als nu, wat ik mij laatst realiseerde toen ik naar het Amsterdam Dance Event ging…

What to wear?
Het begon al met ‘wat moeten we aan’? Waar je vroeger echt uitgaanskleding had, lijkt dit nu echt totaal niet aan de orde. Mijn vriendin en ik hadden al een whatapp sessie voorafgaand over wat je tegenwoordig nu aan moet trekken. Het moesten zeker sneakers zijn, anders was het te opgedoft voor de gelegenheid. Oké check! Verder moest het er vooral niet uitzien alsof je moeite had gedaan om er leuk uit te zien. Het liefste alsof je zo je nonchalante bed komt uitgerold, hoppakee het feestje in. De rest van de avond zagen we daar het levende bewijs van…

Coup ravage!
Dan het haar…mijn hemel! Ik heb wat vogelnesten voorbij zien komen zeg! Van die meiden die er ‘lekker nonchalant’ uitzien alsof ze drie dagen geleden een knot in hebben gedaan en daar in die drie dagen geen vinger meer naar hebben uitgestoken. Serieus, als je mij in mijn uitgaanspiek had verteld dat het haar er over een aantal jaren zo uit zou zien, dan had ik je keihard uitgelachen. Ik doe daar ook dus niet aan mee! Knot: ja. Knot van drie dagen geleden: nee. Ik vertik het, daar ben ik te oud en te eigenwijs voor.

Undercover
Dat nonchalante doe ik wel gewoon aan mee natuurlijk, zodat niemand merkt dat ik echt totaal geen idee heb van wat ik eigenlijk doe. Ik heb toch echt wel behoorlijk wat uitgaanservaring, maar je wordt zo wel weer even met je neus op de feiten gedrukt dat vooral de looks echt even wat anders zijn tegenwoordig en dat het ook echt te lang geleden is dat je bent uit geweest.

Whiehaa!
Ik had een hele toffe avond en heb in die paar uur meer bars en clubs gezien dan het hele jaar daarvoor bij elkaar opgeteld! Trouwens ook meer wodka gedronken dan mij lief is, maar the day after is veel beter te doen op wodka als op wijn kwam ik achter. Als je niet vaak meer uitgaat dan is zo’n nacht extra leuk en heb je ook weer een beetje het gevoel dat je je oude ik bent. Natuurlijk ben je nog steeds moeder, maar op zo’n moment is het weer even net als vroeger. Op die korte rokjes en hoge hakken na dan…